Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Ob slovenskem kulturnem prazniku bo priznanje Celjske zvezde za življenjsko delo prejel dramski igralec Janez Bermež

Celje, 30. januar 2019 – Mestna občina Celje bo v sredo, 6. februarja, ob slovenskem kulturnem prazniku v Narodnem domu pripravila slovesnost na kateri bo osrednji govornik predsednik KUD Zarja Trnovlje Uroš Rošer. Letos bodo na prireditvi tretjič podeljena priznanja Celjske zvezde za dosežke na področju kulture, ki jih podeljujejo Kolegij direktorjev javnih kulturnih zavodov v Mestni občini Celje, Zveza kulturnih društev Celje in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Celje. Priznanje celjske zvezde za življenjsko delo bo na slovesnosti prejel dramski igralec Janez Bermež. Priznanji za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih pa prejmejo glasbenik Miha Firšt ter avtorji razstave Tendence Timotej Jevšenak, Adam Breznik, Domen Ermenc, Pia Klančar in Monika Vešligaj. 

Priznanja Celjske zvezde se letos tretjič podeljujejo ustvarjalcem in skupinam oz. pravnim osebam za uspešno delo in pomembne dosežke s področja kulture, ki so pomembno prispevali k prepoznavnosti Celja v širšem prostoru ali so s svojim delom pripomogli, da se mesto razvija kot prostor, ki je odprto za različne umetniške oblike in kulturne prakse. Letos je komisija za podelitev priznanj v sestavi predsednika dr. Zorana Pevca, namestnik predsednika dr. Aleksandra Žižka in Nevenke Šivavec, Matjaža Brežnika in Nenada Firšta po temeljiti razpravi o vseh predlaganih kandidatih ter z javnimi glasovanj sprejela sklep, da podeli eno priznanje za življenjsko delo ter dve priznanji za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih. Priznanje celjske zvezde za življenjsko delo prejme dramski igralec Janez Bermež. Priznanji za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih pa prejmejo Miha Firšt, solokontrabasist Salzburške filharmonije, član ansambla za sodobno glasbo Ensemble Janus Atelier in komornega orkestra Ljubljanski solisti in Timotej Jevšenak, Adam Breznik, Domen Ermenc, Pia Klančar in Monika Vešligaj, avtorji razstave Tendence.

1
Portret Janeza Bermeža: Foto Damjan Švarc (SI ZAC 0900 007 00068 002), pravice pridržane

Član komisije Nenad Firšt je zaradi predloga na področju za dosežke v preteklih dveh letih za sina Miho Firšta sodeloval le pri odločitvi za priznanje za življenjsko delo. Na javni poziv za podelitev priznanj je komisiji v predpisanem roku predložilo pobude sedem predlagateljev, ki je v presojo ponudilo osem predlogov kandidatk in kandidatov. Ena prijava je prišla po koncu razpisanega roka in v elektronski obliki, zato jo komisija ni obravnavala. Za priznanje Celjske zvezde za življenjsko delo sta bili predlagani dve osebi. Za dve priznanji celjske zvezde za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih pa so bili predlagani trije posamezniki in dve pravni osebi.

2
Miha Firšt


3
Ekipa Tendence

Pisne utemeljitve za posamezne prejemnike nagrad, ki jih je pripravil predsednik Komisije za podelitev priznanj Celjske zvezde dr. Zoran Pevec najdete TUKAJ


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje