Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan Bojan Šrot in člani Mestnega sveta Mestne občine Celje zaprisegli

Celje, 4. december 2018 – Na 1. konstitutivni seji Mestnega sveta Mestne občine Celje je za mandatno obdobje 2018-2022 zaprisegel župan Bojan Šrot. Na letošnjih lokalnih volitvah so mu volivci zaupali šesti mandat.

V veliki dvorani Narodnega doma je danes potekala 1. konstitutivna seja Mestnega sveta Mestne občine Celje. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je slovesno zaprisegel ter nagovoril svetnice in svetnike: »Slovesno prisegam, da bom dolžnosti župana opravljal vestno in odgovorno, spoštoval pravni red Republike Slovenije in Mestne občine Celje ter z vsemi močmi deloval za čast, blaginjo in razvoj Mestne občine Celje in njenih občank in občanov./…/ Dovolite, da se najprej v imenu vseh nas zahvalim prebivalcem tega mesta za izkazano zaupanje. Mislim, da se ne motim, če povem, da glede na to koliko vas poznam, da nikoli v teh dvajsetih letih, kar sem opravljal funkcijo župana, ni bilo v mestnem svetu toliko odličnih ljudi. Z znanjem in izkušnjami, z rezultati v svojem poklicnem življenju, hkrati pa sem osebno zelo vesel, da ste pripravljeni del teh bogatih izkušenj in svojega znanja nameniti za skupno dobro in za razvoj, predvsem pa za prebivalke in prebivalce tega mesta. /…/ Resnično se veselim našega dela v prihodnjih štirih letih. Smo različnih svetovnih nazorov, smo različnih strankarskih opredelitev pa vendar verjamem, da bomo znali biti tolerantni, spoštljivi drug do drugega, dojemljivi za drugačnost in bomo v razpravah kulturni ter da bomo pri odločitvah vedno imeli pred očmi vsebino današnje prisege. Pred nami je po moji oceni zelo dinamičen mandat. Naj povem, da smo samo od volitev na Mestni občini Celje prejeli sklepe o dodelitvi evropskih in državnih sredstev za preko 4,3 milijona evrov. V mestni upravi zelo intenzivno pripravljamo proračun za naslednje leto. Ta bo eden izmed višjih v zadnjih nekaj letih ravno zaradi evropskih projektov. V tem proračunu, ki bo zelo investicijsko naravnan bo preko 50 odstotkov denarja za različne investicije. Mesto je v dobrem, upam da ne pretiravam, če rečem v odličnem stanju. Letos smo dobili priznanje za najlepše urejeno in najbolj gostoljubno veliko slovensko mesto. Smo mladim in starejšim prijazna občina. Včeraj smo dobili priznanje bralcem prijazna občina. Vse to bomo morali znati, ne samo zadržati ampak tudi nadgraditi

1
Foto: Edi Einspieler

Mestni svet Mestne občine Celje ima 33 članov, ki svoje delo opravljajo nepoklicno. Izhajajo iz 10 političnih strank. V mestnem svetu so v mandatnem obdobju 2018-2022 tako zastopane naslednje politične stranke in člani:
- Celjska županova lista (Bojan Šrot, Breda Arnšek, Srečko Erjavec, Matej Lednik, Nataša Milohnoja, Dejan Obrez, mag. Simona Oset-Hliš, Janko Požežnik, Dušanka Safran, Sandi Sever, Marjana Volf)
- Slovenska demokratska stranka (mag. Marjan Ferjanc, Karmen Kozmus, Gvido Krušič, Leon Podlinšek, Matjaž Železnik)
- Socialni demokrati (Damir Ivančić, mag. Marijana Kolenko, Stane Rozman, Branko Verdev)
- Slovenska ljudska stranka (Maja Papič Lindič, Peter Pišek, mag. Darja Turk)
- Demokratična stranka upokojencev Slovenije (Brigita Čokl, Štefanija Presker)
- Celjska neodvisna lista (Miran Gracer ml., Darko Jojić)
- Levica (Matija Kovač, Samo Seničar)
- Stranka modernega centra (Matevž Jug, Matevž Vuga)
- Stranka za delovna mesta (Sašo Farčnik)
- Nova Slovenija – Krščanski demokrati (Sandi Krivec)

2
Foto: Edi Einspieler

Bojan Šrot je bil na lokalnih volitvah 2018 izvoljen tudi za člana mestnega sveta. Na konstitutivni seji se potrdijo vsi mandati, ki jih v potrditev predlagala Občinska volilna komisija. Bojan Šrot je najprej prisegel kot član sveta in nato kot župan. Peta alineja prvega odstavka 37.a člena Zakona o lokalni samoupravi določa, da županu kot članu mestnega sveta preneha mandat, če nastopi funkcijo, ki ni združljiva s funkcijo člana mestnega sveta. Mestni svet Mestne občine Celje je ugotovil, da je članu Mestnega sveta Mestne občine Celje Bojanu Šrotu zaradi izvolitve za župana prenehal mandat člana Mestnega sveta Mestne občine Celje za mandatno obdobje 2018 - 2022. Nov član MS MOC bo prisegel na naslednji seji.

Več fotografij (avtor Edi Einspieler) s konstitutivne seje si lahko pogledate TUKAJ
Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje