Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje je najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto

Celje, 9. oktober 2018 - Celje je včeraj prejelo priznanje za najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto Turistične zveze Slovenije v projektu "Moja dežela lepa in gostoljubna".

Moja dežela lepa in gostoljubna je projekt Turistične zveze Slovenije, ki vsako leto prireja "tekmovanje" slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. 

Prestižno priznanje za najlepše in najbolj gostoljubno večje slovensko mesto 2018 je prejelo Celje. Med nominiranci sta bila še Maribor in Velenje. Priznanje je v Portorožu na slovesnosti ob zaključku projekta prevzel župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je med drugim povedal bo Celje kmalu dobilo tudi najdaljši viseči most tibetanskega stila na svetu.
Uspeh je dopolnilo drugo mesto celjskega MCC Hostla v kategoriji mladinska prenočišča.

Kako je bilo mesto Celje ocenjeno preverite tukaj

Celje svojo prepoznavnost gradi na bogati kulturni dediščini. Komisija Turistične zveze Slovenije je pri ocenjevanju izpostavila programe Žive zgodovine s katerimi se tudi preko VR projektov oživlja spomin na Celjske grofe kot največjo plemiško rodbino na Slovenskem, produkt skupnih vstopnic, ki povezujejo tri najpomembnejše celjske institucije Stari grad Celje, Pokrajinski muzej in Muzej novejše zgodovine. Komisija je izpostavila tudi projekt Odprta kuhna, javni sistem izposoje koles KoleCE, TIC na Glavnem trgu, ki je arhitekturno izvirno združen s paviljonom za prezentacijo arheologije, drevesno hišo v mestnem gozdu in pustolovski park na Celjski koči.

Mestna občina Celje si želi v prihodnosti z različnimi projekti dopolniti tudi ponudbo na Šmartinskem jezeru - proti koncu gre gradnja nove skakalnice, med drugim načrtujemo tudi ureditev wake žičnice za smučanje na vodi. 

Podelitev1

Celje iz zraka
Foto: Gregor Katič

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
fax:   03 42 65 682
e-pošta:   mestna.obcina.celje@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje