Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Sejemska priznanja letos za robot, vrata, otroško posteljo in sirarski kotel

Celje, 13. september 2018 – Na 51. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti je podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk danes podelila sejemska priznanja Mestnega sveta MOC. 
Prejela so jih podjetja ETRA, Pirnar, SATLER in samostojni podjetnik Simon Jeram.

Podelitev sejemskih priznanj Copy

Komisija za podelitev sejemskih priznanj Mestnega sveta Mestne občine Celje je razstavljavcem poslala prijavnice z vabilom za sodelovanje. Pri ocenjevanju prijavljenih izdelkov je sledila naslednjim kriterijem:
-  kakovostna izdelava, konstrukcija,  
-  funkcionalna in estetska oblika izdelka,  
-  tržna zanimivost izdelka na slovenskem in tujem tržišču,  
-  izvirnost izdelka, uporaba sodobne in nove tehnologije in materialov pri njegovi izdelavi,  
-  način proizvodnje izdelka ali je serijska proizvodnja ali individualna,  
-  lasten proizvod.  
  
Komisija si je vse izdelke, ki so prišli v ožji izbor, ogledala in se na seji odločila, da sejemska priznanja za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost izdelka podeli naslednjim razstavljavcem:  
- podjetju ETRA, d. o. o., iz Dramelj za kompetenčni center Roboflex, Robot KUKA iiwa
Podjetje ETRA, d. o. o., se je kot eden od ustanoviteljev kompetenčnega centra Roboflex, na letošnjem MOS-u predstavilo s kolaborativnim robotom »KUKA iiwa«. Kolaborativni robot je zasnovan za delo s človekom, da mu pomaga pri težkih opravilih, medtem ko ga človek vodi in usmerja. S postavitvijo kolaborativnega robota prihranimo prostor in čas.
Namen regionalnega kompetenčnega centra Roboflex je zadovoljiti potrebe majhnih in srednje velikih proizvodnih podjetij na področju robotike. Predstavlja stičišče informiranja, raziskovanja, razvoja, uvajanja, delovanja in vzdrževanja sodobnih robotskih sistemov v proizvodnem okolju. Podjetje ETRA, d. o. o., je v okviru kompetenčnega centra Roboflex integrator robotskih tehnologij z demonstracijskim centrom izbranih sodobnih robotskih tehnologij.
- podjetju PIRNAR, d. o. o., iz Ljubljane za vhodna vrata Theatrica 
Vhodna vrata Theatrica so patentirana inovacija, ki je plod lastnega znanja podjetja Pirnar. Gre za prva masivna, brez dotična in popolnoma samodejna hišna vhodna vrata na trgu. Sistem za prepoznavanje obraza prepozna lastnika, odpre in za njim zapre vrata. Vrata Theatrica so lahko izdelana v največjih dimenzijah, tudi kot dvojna vrata, kar ustvarja vtis odpirajoče se stene. Čista površina, brez potezala, je lahko poljubno površinsko obdelana z lesom, s kamnom, steklom ali z aluminijem. Izviren estetski dodatek je patentirana kolekcija potezal s svetlobno gravuro, ki je popolnoma poravnana s površino. Grafični vzorec je lahko poljuben, izpisati je mogoče tudi priimek lastnika, ime objekta ali naslov. Inovativna in prestižna potezala, ki ustvarjajo posebne svetlobne učinke, so lahko opremljena tudi s čitalnikom prstnih odtisov za večje udobje. 
- podjetju SATLER okna in vrata, d. o. o., iz Poljčane za modularno posteljo »MAGICLAND«
Modularna postelja »MAGICLAND« je otroška postelja, ki se zlahka prilagaja nenehnim spremembam pri odraščanju otrok. Postelja je prilagodljiva, raste skupaj z otrokom in mu nudi potrebno udobje v različnih obdobjih. V podjetju Satler so ustvarili popolnoma novo linijo pohištva, ki združuje številne variacije postavitve elementov, primerne starosti otroka. Pohištvo otroške sobe »MAGICLAND« je v osnovi izdelano iz hrastovega lesa in je namenjeno najmlajšim članom družine. Ogrodje postelje – hiške, v dimenziji 90 x 200 cm, predstavlja osnovo in hkrati vodilo želenim spremembam postavitve in funkcije ter nudi prostor tudi za sorojenca. Pohištvo »MAGICLAND« odlikujejo dorečeni detajli, multifunkcionalnost, trajnost in uporabnost na dolgi rok.  
Posebno sejemsko priznanje za izdelek tradicionalne slovenske domače obrti pa prejme 
STROJNO KLJUČAVNIČARSTVO SIMON JERAM, s. p., iz Gorenje vasi za avtomatski sirarski kotel.  
Avtomatski sirarski kotel družinskega podjetja Jeramovih, z dolgoletno tradicijo slovenske domače tradicionalne obrti – ključavničarstva, je v celoti plod lastnega razvoja. Kotel je voden preko računalniškega procesorja, ki vodi postopek za izdelavo mlečnih izdelkov (sir, jogurt, skuta). Notranjost kotla je izdelana iz poliranega inox materiala, ki preprečuje žganje mleka pri segrevanju na visokih temperaturah. Na kotlu je nameščeno planetno gonilo, ki poganja mešalo in harfe. V tem letu so kotlu dodali dodatno harfo, ki še hitreje in bolj kakovostno razreže sirnino na zrna, kar je zelo pomembno za izdelavo kakovostnega končnega izdelka.
Kotel je zasnovan kot triplaščna, energetsko varčna posoda, izdelana iz materialov za živilsko uporabo. Lahko ima lastno gretje, gretje iz zunanjega vira ali kombinirano gretje. V podjetju so razvili tudi aplikacijo za pametni telefon, tablico ali računalnik, s katero je omogočen nadzor nad postopkom sirjenja ter nadzor ostalih parametrov in grafov.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
fax:   03 42 65 682
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje