Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Na Šmartinskem jezeru bomo sodelovali z invalidi potapljači

Celje, 3. avgust 2018 - Na Mestni občini Celje smo veseli, da bomo pri projektu »Skakalnica Šmartinsko jezero« sodelovali z invalidi potapljači, ki bodo skrbeli za varnost skakalcev. Predsednik Mednarodne zveze društev IAHD Adriatic Branko Ravnak je že pred časom podpisal izjavo o interesu za dolgoročno sodelovanju pri tem projektu. Po njegovem mnenju je projekt še ena od priložnosti, da invalidni potapljači pridobijo izkušnje pri aktivnostih v jezerih. 

Mednarodna zveza društev IAHD Adriatic je potapljaška organizacija, članica svetovne potapljaške zveze CMAS, ki enakovredno izvaja programe potapljanja na območju Slovenije kot tudi na območju širše jadranske regije. S članstvom v tehničnem komiteju CMAS-a ima pravico izobraževati potapljače brez zdravstvenih omejitev in potapljače z invalidnostjo.
Sicer pa projekt »Skakalnica Šmartinsko jezero« poteka po terminskem načrtu. Izvajalec del, podjetje VOC Celje, d. o. o., je veliko, 25 metrsko skakalnico odstranil. Jekleno konstrukcijo bo obnovil, jo delno zamenjal z novim jeklom in namestil na isto mesto, kjer je stala stara skakalnica. Manjšo, 17-metrsko skakalnico, bo obnovil na sami lokaciji. Izvajajo se tudi zemeljska dela za tribuno in gradbena dela za nov servisni objekt.
Skakalnici bosta namenjeni za treninge ter državna in meddržavna tekmovanja v akrobatskih skokih v vodo. Glede na to, da podobnih skakalnic v Sloveniji ni in da morajo člani športnih klubov letne treninge opravljati v tujini, smo prepričani, da bo projekt zaživel in da bo privabljal tako športnike kot tudi domače in tuje obiskovalce. Kot je že znano, je celoten projekt ocenjen na okoli 150.000 evrov. Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je v začetku letošnjega leta izdala odločbo, s katero je Mestni občini Celje odobrila 103.477,87 evrov nepovratnih sredstev iz pod ukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost. Ostali del potrebnega denarja bomo zagotovili v občinskem proračunu.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje