Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Na parkirišču ob Vrunčevi cesti dve novi polnilnici za električne avtomobile

Celje, 1. avgust 2018 –Razvoj zelenih mobilnostnih tehnologij je naša skupna prihodnost, zato želimo v Celju z izgradnjo ustrezne infrastrukture voznike spodbuditi k nakupu električnih avtomobilov, ki so okolju prijaznejši in  ne povzročajo hrupa. Januarja letos smo tri polnilne postaje namestili na parkirišču Spodnji grad, v teh dneh pa smo predali v uporabo še dve polnilnici na parkirišču ob Vrunčevi cesti.  


Vruneva Copy


Polnilnici omogočata sočasno polnjenje štirih električnih avtomobilov. Kot investitorji smo poskrbeli za gradbena dela, ki so bila potrebna za napeljavo električne energije do polnilnih postaj, sicer pa v projektu sodelujemo s podjetjem  Petrol, d. d., Ljubljana, ki je upravljalec in skrbnik polnilnic. Obe javni električni polnilnici na parkirišču Vrunčeva cesta imata dve vtičnici tipa 2 z nazivno močjo do 22 kW AC, kar pomeni, da se lahko na vsaki polnilnici istočasno polnita dva električna avtomobila. Za polnjenje vozniki potrebujejo svoj kabel za priklop na polnilnico, ki je skladen z njihovim vozilom in se lahko priklopi na vtičnico tipa 2. To je standarden  kabel za priklop na javne polnilnice. Polnilnici sta povezani v Petrolov nadzorni center za upravljanje z električnimi polnilnicami. Ta spremlja stanje polnilnic in skrbi za njihovo brezhibno delovanje. Polnjenje je tako kot na parkirišču Spodnji grad zaenkrat brezplačno. 
Da bi dobili nepovratne finančne spodbude za nakup polnilnih postaj za električna vozila, smo se sredi decembra lani prijavili na javni poziv Eko sklada. Prijavili smo šest polnilnih postaj, od katerih bo vsaka ponujala možnost polnjenja dveh vozil hkrati. Kot je že znano, smo bili s prijavo uspešni. Eko sklad nam je izdal odločbo, po kateri smo ob nakupu šestih AC polnilnih postaj za električna vozila upravičeni do 18.000 evrov nepovratnih finančnih spodbud. Eko sklad financira 100 odstotkov vrednosti cene polnilnih postaj, ki ne vključuje DDV, vendar ne več kot 3000 evrov za posamezno polnilno postajo. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje