Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Dela pri knjižnici so končana

Celje, 5. julij 2018 – Sanacijska dela pri Osrednji knjižnici Celje so od začetka meseca maja potekala po načrtih. Izvajalec Remont d.d, je novo  zunanjo ureditev in sanacijo na strehi otroškega oddelka knjižnice in pohodne ploščadi zaključil v predvidenem časovnem roku.

Mestna občina Celje je k celoviti sanaciji strehe otroškega oddelka Osrednje knjižnice Celje pristopila zaradi zatekanja vode v objekt. Ob sanacijskih delih smo v predvidenem roku uredili tudi površine pohodne ploščadi pri knjižnici. Zunanja ureditev poleg namestitve širših kanalet za odvajanje meteornih voda obsega še zasaditev pokrivnih rastlin, okoli pa so postavljene nove kamnite klopi. Na delu površine, kjer je bila prej umetna trava, je sedaj vgrajena Playtop igralna podlaga, ki je blažilna gumirana varovalna podlaga za otroška igrišča. Njena prednost je čista brezšivna površina in preprosto vzdrževanje, površina je večfunkcijska ter s svojo blažilno plastjo varna in prijetna za igro. Glede igral potekajo še zadnja usklajevanja s predstavniki ZVKD Celje. Da bi preprečili nadaljnje zatekanje je položena nova hidro - in toplotna izolacija, naklonski in drenažni beton ter finalni tlak v kamnu. Skupni strošek izvedbe ureditve novih zunanjih površin in sanacije bo znašal okoli 171.000 EUR.

1

Prenovljene površine bodo v roku enega tedna predane v uporabo Osrednji knjižnici Celje. Izvajalec mora še dokončati fasadni vertikalni del na zahodni strani, kar pa ne vpliva na uporabo prenovljenih površin, ki so že odprte za obiskovalce. 

2

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje