Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Slovesno odprli novo asfaltirano cesto  Svetina – Celjska koča 

Celje, 3. julij 2018 – Pooblaščenec župana Mestne občine Celje Stane Rozman in župan Občine Laško Franc Zdolšek sta danes dopoldan prerezala trak in s tem uradno odprla novo asfaltirano cesto Svetina – Celjska koča. Odprtja ceste, ki jo je blagoslovil celjski opat Marjan Jezernik, so se udeležili  predstavniki obeh občin in celjskega podjetja VOC Celje, d. d., ki je bilo zaradi odlično in hitro opravljenega dela deležno številnih pohval. Cesto je namreč začelo urejati šele 15. maja letos, junija pa je že bila del tretje etape kolesarske dirke po Sloveniji. 

Odprtje ceste 1 Copy

»Cesta, ki jo danes odpiramo, je zgled dobrega sodelovanja med Mestno občino Celje in Občino Laško. Ni pomembna samo za ljudi, ki tukaj živijo in so se doslej morali voziti po makadamu, ampak tudi za naši sosednji občini Štore in Šentjur. Celjska koča, ki je eden izmed zelenih biserov Celja, Svetina, kjer je grob svetovne popotnice Alme Karlin, ostale destinacije in zaledje proti Laškemu in Šentjurju tvorijo namreč zeleno oazo, ki ima velik turistični potencial. To cesto so krstili kolesarji kolesarske dirke po Sloveniji, ki so se prvi zapeljali po novem asfaltu. Prepričan sem, da bodo tudi  tisti kolesarji, ki odkrivajo čarobnost kolesarskega turizma, z velikim veseljem kolesarili po njej«, je na slovesnem odprtju dejal pooblaščenec župana Stane Rozman, ki si tako kot laški župan Franc Zdolšek zelo veliko obeta od izgradnje novih kolesarskih poti, ki bodo kraje  povezale med sabo in v regijo privabile še več obiskovalcev. 

Odprtje ceste 2 Copy

Projekt asfaltiranja ceste Svetina – Celjska koča smo torej uresničili skupaj z Občino Laško. Izvajalec del je asfaltiral 1350 metrov ceste, ki je na območju Mestne občine Celje, in okoli 360 metrov ceste, ki leži na laški strani. Celjska koča in Svetina sta pomembni turistični točki, zato je bilo potrebno cesto, ki ju povezuje, asfaltirati tako zaradi turistov in obiskovalcev kot tudi zaradi domačinov. S tem, ko smo asfaltirali omenjeni odsek, smo torej prispevali k boljši organizaciji  kolesarske dirke, hkrati pa domačinom izpolnili dolgoletno željo. Skupna vrednost investicije znaša 334.960,88 EUR brez DDV.

Odprtje ceste 3 Copy
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje