Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Bojan Šrot: »Hvala, ker ste vzor mnogim prebivalcem našega mesta.«

Celje, 11. april 2018 – V Narodnem domu v Celju je danes potekala osrednja slovesnost ob prazniku Mestne občine Celje. Župan Bojan Šrot je letos podelil 11 celjskih grbov in naziv častna meščanka.
Mineva 567 let, odkar je Friderik II. Celju podelil mestne pravice. 11. april je praznik Mestne občine Celje od leta 1991. Vsako leto je to dan, ko župan Mestne občine Celje Celjankam in Celjanom, ki so izjemni pri svojem delu, podeli najvišja priznanja Mestne občine Celje. Letos je Celje dobilo častno meščanko. Lilijana Praprotnik Zupančič – Lila Prap je naziv prejela za izjemen ustvarjalni opus, vrhunske uspehe in dosežke na področju literature, oblikovanja in ilustratorstva ter neizbrisen prispevek k razvoju, mednarodnemu ugledu in prepoznavnosti celjske umetnosti in kulture.
Zlati celjski grb je prejel Javni zavod Celjske lekarne, srebrni celjski grb sta prejela umetnik Narcis Kantardžić in novinar Brane Piano, bronasti celjski grb glasbenika Goran Bojčevski in Simon Dvoršak, kristalne celjske grbe pa so prejeli diplomanti Iza Herman, Tjaša Jager, Pia Robida, Luka Šrot, Eva Vidak in Sara Železnik.

Župan Bojan Šrot je povzel delo Mestne občine Celje od lanskega praznika in napovedal nekatere najpomembnejše projekte, ki bodo zaznamovali čas do 11. aprila 2019. Predvsem pa se je zahvalil letošnjim nagrajencem: »Danes praznujemo zaradi ljudi in v njihovo čast. Brez vseh vas Celje ne bi bilo takšno, kot je. Ne bi bilo lepo, prijazno, raznoliko in gospodarsko uspešno, kot je. Danes pa praznujemo predvsem zaradi ljudi, ki Celje nosijo v srcu in so pri svojem delu in v svojem ustvarjanju – prepričan sem, da tudi zaradi ljubezni do domačega mesta – odlični, izjemni, drugačni. Hvala, ker stopate pogumneje, segate višje in greste dlje od večine. S svojim delom bogatite življenje v Celju na različnih področjih. S svojo predanostjo ste zgled in navdih mnogim. Dotikate se ljudi, vsak na svoj edinstven način, in puščate neizbrisne sledi. Kot so jih pustili tudi grofje Celjski, ki so zaslužni za to, da prav na današnji dan praznujemo.«

Osrednjo slovesnost so pripravili režiser Luka Marcen, dramaturginja Nuša Komplet Peperko, scenograf Miha Peperko in avtor glasbe Leon Firšt.

Praznik Mestne občine Celje se s številnimi prireditvami nadaljuje ves mesec. Program prireditev najdete tukaj.

Ppraznik18

praznik18

Praznikk18Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
fax:   03 42 65 682
e-pošta:   mestna.obcina.celje@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje