Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Spomladanska čistilna akcija v Mestni občini Celje

Celje, 16. marec 2018 – Mestna občina Celje organizira tradicionalno spomladansko akcijo čiščenja okolja v petek, 23. in v soboto, 24. marca. Vsi občani, ki bi se radi pridružili čistilni akciji, se morajo na dan akcije zbrati na lokaciji svoje ali druge krajevne skupnosti ali mestne četrti. Čistilna akcija bo oba dneva potekala od 9. do 12. ure.

Tradicionalna spomladanska čistilna akcija je poziv vsem občanom, da po svojih zmožnostih naredijo nekaj za okolje, za katerega smo soodgovorni vsi. Namen akcije je okoljsko ozaveščati najmlajše, mladino in tudi starejše ter tako spodbujati prostovoljstvo.

V petek, 23. marca, bodo v čistilni akciji sodelovali celjski vrtci, osnovne in srednje šole. V soboto bo čistilna akcija potekala v krajevnih skupnostih (KS), mestnih četrtih (MČ) in na Šmartinskem jezeru. Zbirna mesta za udeležence so prostori v posameznih krajevnih skupnostih in mestnih četrtih, na Šmartinskem jezeru pa Runtole pri Gradu, Ribiški kot in v Ločah pri opuščeni kmetiji Lebič. Na zbirnih mestih bodo udeleženci akcije pridobili vse potrebne informacije ter vrečke za odpadke in rokavice, ki jih bo priskrbelo podjetje Simbio. Čistilna akcija bo potekala v vseh krajevnih skupnostih in mestnih četrtih razen v KS Aljažev hrib, KS Medlog, KS Pod gradom in MČ Kajuh. Občani prostovoljci se lahko po svoji presoji akcije udeležijo tudi v drugih krajevnih skupnostih in mestnih četrtih. Udeleženci bodo čistili zelenice, pešpoti, otroška igrišča v okolici vrtcev in šol ter druge javne površine. Podjetje Simbio bo po končani akciji zagotovil odvoz zbranih vreč v center za ravnanje z odpadki v Bukovžlaku RCERO. V soboto se bodo čistilni akciji pridružili tudi zaposleni iz Mestne občine Celje.

Čistilna akcija ni namenjena zbiranju kosovnih odpadkov iz gospodinjstev. Občani lahko oddajo kosovne odpadke skozi celo leto v zbirni center Centra za ravnanje z odpadki v Bukovžlaku. S sabo morajo imeti odrezek zadnje plačane položnice Simbia ali osebno izkaznico. V primeru, da nimajo prevoza, lahko enkrat letno v Simbiu naročijo brezplačen odvoz kosovnih odpadkov. Za to je potrebno na spletni strani Simbia izpolniti elektronski obrazec ali pa dopisnico, ki jo prejmejo enkrat letno na dom.

Varnost prostovoljcev na čistilni akciji je najpomembnejša, zato v nadaljevanju nekaj priporočil kako ravnati z odpadki:
-    Roke zaščitimo z rokavicami. Če naletimo na ostre predmete je potrebno ravnati pazljivo, da preprečimo morebitne vreznine.
-    Če naletimo na injekcijske igle, nevarne odpadke, kot so posode s kemikalijami, posode ali steklenice z neznano vsebino ali druge odpadke, ki bi lahko bili nevarni, jih sami ne odstranjujemo, ampak o najdbi obvestimo osebo, ki sprejema in usmerja prostovoljce. Otroke poučimo, da se te vrste odpadkov ne dotikajo in da o najdbi obvestijo odrasle.
-    Azbestnih odpadkov (npr. salonitne plošče, kosi azbestno cementnih cevi, azbestni izolacijski materiali) ne pobiramo. Tudi o najdbi teh odpadkov obvestimo osebo, ki usmerja prostovoljce.

V primeru slabega vremena bo akcija prestavljena na petek, 13. in soboto ,14. aprila 2018.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje