Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Lila Prap nominirana za naziv častne meščanke Celja 

Celje, 13. februar 2018 – Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in nagrade Mestnega sveta Mestnega občine Celje je na včerajšnji seji obravnavala 19 predlogov za prejemnike priznanj Mestne občine Celje. Mestnemu svetu bo predlagala podelitev dvanajstih priznanj - naziva častne meščanke, zlatega grba, dveh srebrnih in dveh bronastih grbov ter šestih kristalnih grbov.

Najvišja priznanja Mestne občine Celje župan podeljuje vsako leto na slovesnosti ob prazniku občine, 11. aprila.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in nagrade predlaga naslednje prejemnike najvišjih priznanj Mestne občine Celje:

* Liljana Praprotnik Zupančič - Lila Prap - častna meščanka Celja (za dolgoletne vrhunske uspehe in dosežke na področju literature, oblikovanja in ilustratorstva)
* Javni zavod Celjske lekarne - zlati celjski grb (za dosežene uspehe na strokovnem in poslovnem področju),
* Narcis Kantardžič - srebrni celjski grb (za nadpovprečne rezultate in odlično kulturno umetniško ustvarjalno delo na likovnem področju v več kot 30-letni plodni ustvarjalni karieri, za širjenje kulturne ustvarjalnosti v svojem kraju in izven njega ter za promotorstvo celjske kulturne ustvarjalnosti)
* Brane Piano – srebrni celjski grb (za delovanje na področju novinarstva, publicistike, literarnega ustvarjanja, alternativne kulture in dobrodelne dejavnosti v lokalnem okolju)
* Simon Dvoršak – bronasti celjski grb (za 25-letno delovanje v kulturi, glasbeno mentorstvo in umetniško vodstvo v številnih projektih)
* Goran Bojčevski – bronasti celjski grb (za vrhunski ustvarjalski in izvajalski glasbeni opus)
* Eva Vidak, Iza Herman, Sara Železnik, Tjaša Jager, Pia Robida, Luka Šrot – kristalni celjski grb (za dosežene izjemne študijske uspehe)

Mag. Marko Zidanšek, predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in nagrade je po seji komisije povedal: »Vsako leto znova se ob pregledovanju predlogov zavemo, v kako ustvarjalnem, bogatem in raznolikem mestu živimo. Živimo med ljudmi in institucijami, ki s svojim delom trajno zaznamujejo življenje v Celju. Med posamezniki in skupinami, ki izstopajo iz množice in nas navdušujejo s svojo izjemnostjo na mnogih različnih področjih. Komisija je svoje delo opravila z veliko mero skrbnosti in odgovornosti, čeprav je to vedno težko, ker so vsi predlogi zelo dobri. Posebej pa smo veseli, da imamo v Celju toliko odličnih študentov, letos namreč podeljujemo največje število kristalnih grbov do sedaj.« 

Mestni svet Mestne občine Celje bo o predlogih odločal na 24. redni seji, ki bo v torek, 20. februarja 2018, ob 13. uri v veliki dvorani Narodnega doma.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
fax:   03 42 65 682
e-pošta:   mestna.obcina.celje@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje