Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

V pričakovanju slovenske bakle

Celje, 10. januar 2018 – Vstopili smo v olimpijsko leto. V Celju bomo v ponedeljek pozdravili slovensko baklo in tako podprli naše olimpijce.

Olimpijske igre so največji športni dogodek na svetu, olimpizem pa je gibanje, ki druži narode, športnike, otroke, mlade in odrasle ter povezuje šport, zgodovino in umetnost.
Želimo si, da šport in olimpijski duh tudi tokrat povežeta Celjanke in Celjane, Slovenke in Slovence. Celjski športniki so nas na olimpijskih igrah že večkrat razveselili z vrhunskimi dosežki in tudi v korejski Pjongčang 2018 se odpravljajo optimistični.
Navijači ste v mozaiku uspešne zgodbe izredno pomembni, zato bomo povezani podprli naše olimpijce. V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez smo pripravili projekt Slovenska bakla. Njegov namen je vzbuditi olimpijski duh že pred začetkom olimpijskih iger, zato bo po vzoru tradicionalnega potovanja olimpijske bakle po svetu, v januarju Slovenska bakla potovala in povezovala slovenske navijače. Slovenska bakla bo obiskala 8 krajev, ki jih je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo in Celje je seveda med njimi.
Slovensko baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače.

Osrednji dogodek s prihodom slovenske bakle bo na celjskem Glavnem trgu
v ponedeljek, 15. januarja, med 16. in 18. uro.

Pridružite se številnim podpornikom, ki bodo ponesli slovensko baklo in prispevajte svoj delež k uspehom naših olimpijskih junakov.

Razstava na Glavnem trgu
Že v tem tednu bomo v središču mesta, na Glavnem trgu, postavili razstavo izbranih del iz natečaja Olimpijskega komiteja Slovenije, v katerem so otroci in mladi iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol od oktobra lani ustvarjali plakate z osrednjim motivom olimpijske bakle.
Olimpijski plakat namreč sodi med najbolj prepoznavne simbole olimpijskih iger – izdelani so bili prav za vse olimpijske igre modernega časa (od prvi iger leta 1896 v Atenah), – olimpijska bakla pa je simbol olimpizma, ki spodbuja povezanost ljudi, prijateljstvo, mir in ljubezen do športa.

Nosimo olimpijske sanje skupaj!

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
fax:   03 42 65 682
e-pošta:   mestna.obcina.celje@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje