Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestni gozd je znova odprt in varen za obiskovalce

Celje, 9. januar 2018 – Čeprav sanacija še ni v celoti končana, je Mestni gozd varen in znova odprt za obiskovalce. Delavci podjetja Iglavci, d. o. o., ki ga je Mestna občina Celje izbrala za izvajalca del, so odstranili veje, ki so se prejšnji mesec zaradi močnega vetra polomile in padle na sprehajalne poti ali v njihovo neposredno bližino. Ob pomoči celjskih poklicnih gasilcev so odstranili  tudi polomljeno bukev ob sprehajalni poti med Drevesno hišo in Anskim vrhom, ki je bila za mimoidoče še posebej nevarna.   

IMG 2263 Copy
Foto: Mag. Robert Hostnik, krajevna enota Zavoda za gozdove Slovenija

Mestni gozd se razprostira na 94 hektarih gozdne površine in s 14 kilometri sprehajalnih poti predstavlja največjo urejeno, javno zeleno površino v Celju, ki obiskovalce, sprehajalce in rekreativne športnike privablja v vseh letnih časih. Na Mestni občini Celje skrbno, celovito in načrtno gospodarimo z gozdovi, ki so v občinski lasti. Zadnji dve desetletji  načrtno odkupujemo gozdne površine v okolici mesta in si prizadevamo, da bi bile urejene in privlačne tako za turiste kot domačine. Na tem področju zelo dobro sodelujemo s celjsko krajevno  enoto Zavoda za gozdove Slovenije. Da bi s trajnostno ureditvijo, zavarovanjem in upravljanjem gozdne površine v polnosti dosegle svoje ekološke in socialne funkcije, je bil leta  1996 na predlog celjskih gozdarjev zasnovan projekt Mestni gozd. V sklopu projekta Gozdovi za mesta - GREEN4GREY, ki ga je Mestna občina Celje vodila v sodelovanju s celjskimi gozdarji, je Mestni gozd postal bogatejši za gozdno otroško igrišče, nove gozdne učne poti, trim stezo z desetimi telovadnimi napravami, manjši oder, klopi za počitek in edinstveno Drevesno hišo, ki je največja tovrstna hiša v Slovenij in je v celoti narejena iz duglazije, lesa iz mestnega gozda. Čez zimo je  zaprta, tako da bo svoja vrata znova odprla predvidoma sredi marca. Namenjena je različnim prireditvam in je  za šolarje in obiskovalce pravi informativni ter izobraževalni center Mestnega gozda.


Drevesna hika
Foto: Arhiv MOC

Število obiskovalcev Mestnega gozda iz leta v leto narašča. V celjski krajevni enoti Zavoda za gozdove Slovenije na osnovi vzorčnih štetij ocenjujejo, da je leta 2000 Mestni gozd obiskalo okoli 15.000 ljudi, predlani pa naj bi bilo obiskovalcev že okoli 65.000. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
fax:   03 42 65 682
e-pošta:   mestna.obcina.celje@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje