Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot: »Postavili smo trdne temelje za prihodnost.«

Celje, 21. december 2017 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je v Narodnem domu sprejel celjske gospodarstvenike in najvidnejše predstavnike različnih celjskih institucij.

Župan je v svojem govoru spomnil na 120. obletnico Narodnega doma in na 20. obletnico županovanja v letu 2018.

Bojan Šrot: »Vsak novoletni sprejem je nekaj posebnega. Letošnji pa je poseben še v nečem. Mineva namreč 20 let odkar sem vas prvič pozdravil na tovrstnem dogodku. Čas, ki ga živimo, je prežet z razmišljanjem, kaj je tisto, kar je zaznamovalo leto, ki se počasi izteka. To je čas, ko razmišljamo po čem si bomo iztekajoče leto zapomnili. To je čas, ko se sprašujemo ali smo izbirali prave poti in jih uspešno prehodili. To je čas, ko razmišljamo ali bi lahko naredili nekaj bolje, in je čas, ko razmišljamo ali smo morebiti zamudili kakšno priložnost. Prepričan sem, da smo tudi v tem letu našo občinsko barko uspešno krmarili. Uspeh ni nekaj absolutnega, ampak je vedno pogojen s tem, kaj ti je glede na dane možnosti uspelo doseči. Moje sodelavke in sodelavci zelo dobro poznajo reklo, da z denarjem zna vsak, in da je brez denarja umetnost kaj narediti. V tem iztekajočem se letu smo se veliko ukvarjali s tovrstno »umetnostjo«. Nenazadnje zato, da se lahko veselimo nekaterih uspehov, kot je prenova čudovitega Muzejskega trga, kjer bo v kratkem zrasel še objekt, ki bo zaščitil in omogočil vpogled na prekrasne freske. Počasi končujemo izgradnjo telovadnice, ali bolje rečeno mini športne dvorane, pri I. osnovni šoli Celje. Skrbeli smo za vrtce, šole, ceste, komunalno infrastrukturo, zelene površine… Predvsem se mi zdi pomembno, da smo v tem letu postavili trdne temelje za prihodnost. Počasi, čeprav z veliko zamudo, se odpirajo vrata različnim evropskim projektom. Smo v zaključni fazi uvedbe javnega potniškega prometa v mestu in sistema izposoje koles. V centru mesta načrtujemo izgradnjo Generatorja, za katerega si želimo, da bi bil dom vseh generacij. Tu bo prostor za podjetniški inkubator in znanstveno-tehnološki park. Pripravljamo se na izgradnjo velike soseske javnih stanovanj in načrtujemo obsežno energetsko prenovo 25-ih javnih zgradb, med njimi bo prva na vrsti Celjski dom. Upam, da bodo naši načrti pripeljali do cilja. Potem se bomo lahko veselili in verjamem, da bodo teh uspehov veseli tudi vsi prebivalci našega mesta

1

Županov novoletni sprejem je že dvajseto leto zapored pripravil in režiral Celjan Igor Jelen Iggy. Praznično vzdušje so soustvarili izjemna sopranistka Sabina Cvilak, pianistka Darja Mlakar, plesalca Mojca Majcen in Branko Mitrović ter pianist Georg Krajnc.

2


Za ogled fotogalerije kliknite TUKAJ


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje