Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Poslovil se je častni meščan Celja mag. Ludvik Rebeušek

Celje, 1. december 2017 – Včeraj se je v starosti 96 let poslovil častni meščan Celja mag. Ludvik Rebeušek.

Mag. Ludvik Rebeušek, profesor ekonomije, velja za prvega pravega teoretika in praktika turističnega marketinškega razmišljanja v Sloveniji. Rodil se je v znani hotelirski družini v Celju. Gostinstvo in hotelirstvo je študiral na Dunaju.
Leta 1950 je bil imenovan za upravitelja takratne vajenske Šole za trgovske učence, ki ni imela svojih prostorov in so jo nameravali ukiniti. Zaradi njegove vztrajnosti in zagnanosti je bila leta 1957 zgrajena nova stavba, ki je pomenila prvi novi povojni srednješolski objekt v Celju. Kakovost izobraževanja in obseg učnih programov sta rasla iz leta v leto, različni oddelki pa so prerasli v samostojne šole. Na celjski šoli za prodajalce je uveljavil tako imenovani "celjski model" povezave med teoretičnim in praktičnim delom pouka, ki so ga v naslednjih letih prevzele vse trgovske in gostinske šole v Sloveniji, priporočen pa je bil tudi za vso Jugoslavijo.

Ludvik Rebeušek se je vse življenje še posebej zanimal za turistične razsežnosti naravnih zdravilišč zlasti na celjskem območju. Med številnimi funkcijami, ki jih je opravljal, velja omeniti njegovo programsko vodenje Tribun tržnega gospodarstva na Rogli v organizaciji društva ekonomistov Celje in zelo aktivno članstvo v Turističnem društvu Celje. Smisel za inovativnost, organizacijo in izjemna delovna vztrajnost sta ga ponesli v številna domača in mednarodna strokovna združenja.

Sprejem
foto: Gregor Katič

Za vrednote, ki jih je oblikoval na področju srednjega šolstva in zdraviliškega turizma in imajo trajen pomen za razvoj, ugled ter promocijo celjske občine doma in v svetu mu je Mestna občina Celje leta 1993 podelila naziv Častni meščan Celja.

Ohranili ga bomo v lepem in trajnem spominu.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje