Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Tradicionalni slovenski zajtrk

Celje, 17. november 2017 – Že šesto leto zapored tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Na ta dan poteka tudi Tradicionalni slovenski zajtrk, v katerem sodelujejo vrtci. Tako kot minula leta so se celjski vrtci in druge vzgojno-izobraževalne ustanove tudi letos z veseljem pridružile projektu vseslovenskega zajtrka, ki ga organizira Čebelarska zveza Slovenije.

Cilj Dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane in spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju. Vzgojitelji najmlajše seznanjajo o pomenu zdravega zajtrka in o prednostih lokalno pridelanih živil ozirom živil, ki so pridelana v Republiki Sloveniji. Otroci se tako izobrazijo tudi o pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Otroci v vrtcih sodelujejo pri didaktičnih igrah in dejavnostih, katerih rdeča nit je pomen zdrave prehrane ter seznanjanje s slovensko kulturno dediščino, kamor spadajo tudi tradicionalne slovenske jedi.

1

Letošnji Dan slovenske hrane v ospredje postavlja pomen naročanja hrane v javnih zavodih iz lokalne bližine. V Mestni občini Celje z veseljem  podpiramo uspešne projekte, ki se pod okriljem Čebelarske zveze Slovenije izvajajo v zadnjih letih, zato so se predstavniki občine tudi letos v nekaterih ustanovah udeležili tradicionalnega zajtrka. Med drugim smo se pridružili tudi projektu Čebelam prijazna občina. Pravico do uporabe imena Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo lahko imajo samo tisti, ki pridelujejo kakovosten med. Samo na takšen način bodo čebelarji ostali konkurenčni in na takšen način bodo ohranili zaupanje kupcev. Spomnimo naj, da  imamo v Celju najstarejše, še delujoče čebelarsko društvo Henrik Peternel Celje, ki je prejšnje leto praznovalo 140. let obstoja. 

2

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje