Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina Celje namerava v naslednjem letu energetsko obnoviti osem stavb

Celje, 6. november 2017 – Naslednje leto Mestna občina Celje načrtuje energetsko obnovo osmih stavb, med katerimi bo tudi Celjski dom.

Mestna občina Celje v letu 2018 načrtuje večji projekt energetskih sanacij javnih objektov. Trenutno je zaključen izbor izvajalca za vzpostavitev javno-zasebnega partnerstva, v teku pa je priprava vseh dokumentov za prijavo na razpisana kohezijska sredstva Ministrstva za infrastrukturo. Izvajalec v javno zasebnem partnerstvu energetske obnove stavb bo podjetje Energetika Celje. Če bodo vsi postopki uspešno zaključeni, bo Mestna občina Celje v letu 2018 energetsko obnovila osem javnih objektov, med katerimi bo tudi Celjski dom.

Prejšnji mesec se je Mestna občina Celje udeležila mednarodne konference CROENERGY 2017, ki je potekala na Hrvaškem, v Energetskem centru Bračak. Na konferenci je potekala okrogla miza z naslovom Kako financirati in načrtovati dolgoročno energetsko obnovo na lokalni in regionalni ravni?, ki je bila organizirana v okviru mednarodnega projekta EmBuild. Poleg predstavnika iz občine, so se okrogle mize udeležili tudi predstavniki iz Romunije, Bolgarije, Hrvaške in Srbije. Kot primer dobre prakse je Mestna občina Celje na konferenci predstavila tudi cilje mednarodnega projekta Energy@School, v katerem sodeluje skupaj z energetsko agencijo Kssena. V sklopu projekta Energy@School bo poleg manjših investicij v sedmih osnovnih šolah v Mestni občini Celje potekalo tudi usposabljanje energetskih skrbnikov ter druge aktivnosti, ki bodo pripomogle k boljši energetski ozaveščenosti tudi med mladimi ter nenazadnje prihranku energije v šolah.

Embuild

Povezava do konference CROENERGY: http://summit.croenergy.eu/


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje