Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Novo igralo pri Osrednji knjižnici Celje bo nameščeno spomladi

Celje, 26. oktober 2017 – Na sestanku Mestne občine Celje s projektantom, arhitekturnim birojem STVAR d.o.o. in celjskim Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije je bil sprejet predlog za ureditev celotnega območja pred Osrednjo knjižnico Celje. Spomladi bo na gumirani mehki podlagi nameščeno novo igralo.

Deležniki so na nedavnem sestanku sklenili, da razpoložljiva višina nad sanirano streho ne omogoča naravnega materiala, ki bi zadostil tehničnim standardom za izvedbo strehe in varnostnim standardom za podlago za igralo, zato pride v poštev umetna podlaga. Mestna občina Celje se je od začetka usklajevanja zavzemala za to, da se igrala ponovno umestijo v prostor. Igrala so bila dobro obiskana in so predstavljala dodatno ponudbo kavarne Miško Knjižko. Novo igralo bo nizko, linijsko oblikovano, kot denimo urbana prostorska mreža. Po njem bodo otroci lahko plezali in posedali. 

Med javno potjo od kavarne do Splavarske brvi in območjem za igralo naj bi bila površina okoli obstoječega steklenega atrija zamenjana z zimzelenimi pokrovnimi rastlinami. Okoli tega območja naj bi se postavila tudi urbana klop, ki bo tvorila neprekinjen okvir. 

Izvajalec del, obrtno gradbeno podjetje Remont, pa je sicer že dokončal hidroizolacijo na armirani betonski plošči. Predvidoma do začetka meseca decembra bo v celoti dokončal sanacijo strehe nad otroškim oddelkom. V spomladanskem času se tako predvideva končna ureditev ploščadi pred knjižnico in nakup novega igrala. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje