Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Za odstranitev grafitov z zgradb bo letos na voljo 2700 evrov

Celje, 27. september 2017 – Da bi bil videz knežjega mesta lepši, bolj urejen in da bi se ohranila kulturna dediščina, bo Mestna občina Celje tudi letos financirala odstranitev grafitov z zgradb v starem mestnem jedru. V ta namen je v proračunu zagotovila 2.700 evrov, zato poziva upravičence, naj izkoristijo priložnost in najpozneje do 7. novembra oddajo vlogo. 
Mestna občina Celje je včeraj na svoji spletni strani objavila javni poziv za dodelitev sredstev za sanacijo delov uličnih fasad – odstranitev grafitov v starem mestnem jedru Celja in vplivnem območju starega mestnega jedra. Do sredstev so upravičeni lastniki tistih stavb na območju starega mestnega jedra v Celju in vplivnem območju starega mestnega jedra, na katerih so deli uličnih fasad poškodovani z grafiti. V primeru,da je stavba v solastnini ali etažni lastnini, lahko vlogo na poziv vloži upravnik, ki upravlja stavbo. Če je stavba v solastniki ali etažni lastnini, pa nima upravnika, lahko vlogo vloži eden od lastnikov, vendar mora imeti soglasje ostalih lastnikov.Upravičen strošek je samo obnova tistega dela fasade, ki je poškodovan z grafiti. Mestna občina Celje bo financirala 100-odstotno vrednost priznanih stroškov vključno z DDV. Dodeljena sredstva bo nakazala neposredno na račun izvajalca gradbenih del, ki ga je izbrala po postopku zbiranja ponudb.


Pred obnovo
Stavba na Gregorčičevi cesti pred obnovo

Mestna občina Celje upa,da se bo na javni poziv prijavilo čim več upravičencev in da se bo denar, ki je namenjen za odstranjevanje grafitov, porabil. Lani sta se namreč na javni poziv prijavila samo dva upravičenca, čeprav je bilo v proračunu temu namenjenih 2000 evrov. Grafiti je zato odstranila samo z zgradbe na Gregorčičevi 7 in na Trgu celjskih knezov 5a. Pred tremi leti je razdelila vseh 2000 evrov in sanirala fasade na kar šestnajstih zgradbah v starem mestnem jedru.     


Po obnovi
Po obnovi

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje