Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Kolesarska pot Celje – Laško bo za vse velika pridobitev 

Celje, 21. september 2017 – Mestna občina Celje podpira razvoj regionalnih kolesarskih povezav, ki zagotavljajo večjo prometno varnost kolesarjev, spodbujajo trajnostno mobilnost, zdrav način življenja in med drugim tudi  razvoj kolesarskega turizma. Kolesarska pot med Celjem in Laškim, ki  jo je pred kratkim začelo graditi gradbeno podjetje iz Sežane in je del celovitega projekta izgradnje regionalnih in državnih kolesarskih povezav, bo zato  velika pridobitev tako za lokalno skupnost kot tudi za domačine, ki živijo na tem območju. Izgradnja kolesarske poti Celje – Laško bo stala 3,8 milijona evrov, financirala pa jo bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. 
Mestna občina Celje se zaveda, da je urejena in varna infrastruktura pogoj, da bodo občani začeli uporabljati kolo kot alternativno prevozno sredstvo, saj ni samo poceni, ampak je tudi  prijazno okolju. V okviru Celostne prometne strategije MOC namerava tudi v mestu nadgraditi obstoječo infrastrukturo za kolesarje in pešce. Uvedla bo sistem izposoje koles, sistem Park + Ride in občane spodbujala, naj začnejo uporabljati okolju prijaznejše oblike mobilnosti. Julija letos je zaključila rekonstrukcijo Miklošičeve ulice in spremenila prometni režim, ki je zagotovil širše površine za pešce in hkrati tudi varnejše površine za kolesarje. Z novo ureditvijo je vzpostavljena kolesarska povezava iz smeri Kocbekove proti Stanetovi ulici. Podobni ukrepi so predvideni tudi na ostalih ulicah v starem mestnem jedru. 

Kolesarska pot Celje Lako Copy

2,403 km dolg odsek kolesarske povezave Celje –Laško gradi Adrijaplan d.o.o iz Sežane, ki ga je Direkcija Republike Slovenije za  infrastrukturo izbrala za izvajalca del. Odsek je sestavljen iz pododseka 6 in pododseka 7. Pododsek 6 po prečkanju mostu v Tremerjah zavije levo po obstoječi makadamski poti pod železniškim mostom in poteka po desnem bregu Savinje proti protipoplavnem nasipu ob kmetijskih površinah. Savinjo ponovno prečka na lokaciji, kjer je predvidena nova brv za pešce in kolesarje, ki se je prav tako že začela graditi. Na tem območju se začne pododsek 7, ki bo v celoti zgrajen izven naselja po levem bregu Savinje vse do mostu v Laškem, kjer je lokalna cesta za Jagoče.    

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje