Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan Bojan Šrot sprejel najuspešnejše dijakinje in dijake

Celje, 20.september 2017 – Župan Bojan Šrot je danes dopoldan  v Narodnem domu sprejel 113 najuspešnejših dijakinj in dijakov minulega šolskega leta. 25 dijakinj in dijakov je  doseglo izjemen učni uspeh na splošni maturi. 37 dijakinj in dijakov je doseglo izjemen učni uspeh na poklicni maturi. 37 dijakinj in dijakov srednjega poklicnega izobraževanja je opravilo zaključni uspeh s pohvalo in 14 dijakinj in dijakov se je v šolskem letu 2016/2017 udeležilo olimpijad in svetovnih prvenstev znanja. Župan je najuspešnejše takole nagovoril: 
"Za vami je eno najlepših življenjskih obdobij, v katerem ste s svojimi odličnimi uspehi že dokazali, da ste marljivi, vztrajni in da se zavedate, da znanje odpira pot v lepšo prihodnost. Verjamem, da se ob misli na prihodnost v vas prepletajo mešana čustva. Veseli ste, da vstopate v svet odraslih, da boste lahko sami sprejemali pomembne odločitve in delali tisto, kar si resnično želite. Po drugi strani pa vas je verjetno tudi malo strah negotove prihodnosti. Ves čas poslušate, da živimo v težkih časih in da so številni diplomanti in visoko izobraženi strokovnjaki kljub širokemu znanju brezposelni. Strah vas je, da vas bodo vedno znova postavljali na stranski tir, češ da ste premladi in da še nimate dovolj izkušenj, da bi lahko s svojimi idejami pomagali oblikovati lepši svet. Da ne boste dobili prave priložnosti, da bi dokazali, da imate dobre ideje, da ste kritični in sposobni. S tem se boste soočali praktično vse življenje. 

IMG 7057 PURG Copy


Najboljsi splet

Ob tej priložnosti vam želim povedati, da vas kljub generacijski razliki razumemo in da verjamemo v vas. Zavedamo se, da je od vas odvisna naša skupna prihodnost in da boste že čez nekaj let krojili razvoj v tem hitro spreminjajočem se svetu. Zato je prav, da ste družbeno aktivni, samozavestni, da izrazite svoje zahteve in želje po spremembah. Nekateri si morda  želite spremeniti šolski sistem, drugi odpraviti vedno večje družbene razlike, tretji spremeniti miselnost v družbi ali narediti pečat na slovenskem političnem prostoru. 
Mnogi od vas verjetno že zdaj iščete prave ideje, ki bi vam odprle vrata v svet podjetništva in bi pospešile gospodarski razvoj. Tako je tudi prav. Ste na začetku nove poti, ki naj vodi samo navzgor, čeprav vemo, da je življenje sestavljeno iz vzponov in padcev. Naj vam morebitni neuspehi ne vzamejo moči. Kdor želi resnično uspeti, se mora najprej naučiti sprejemati poraze in iz na videz neugodnih razmer izluščiti nekaj dobrega zase. Pridobiti mora torej izkušnje, ki ga naredijo močnejšega in previdnejšega.
Borite se za svoje cilje, za pravično in pošteno družbo in nikoli ne podvomite, da so vaše sanje neuresničljive. Bodite inovativni, vztrajni in preudarni pri svojih odločitvah. Ohranite zaupanje vase, v svoje sposobnosti in znanje. Še nekaj bi vam rad položil v srce. Ne prezirajte šibkejših od sebe, kajti nihče nima  pravice soditi o življenju drugih. Pomagajte, kadar lahko in nikoli ne pozabite, da  so mnogi izjemni ljudje, ki so s svojimi dosežki spremenili svet, kljub slavi ohranili spoštovanje do človekovega dostojanstva in temeljnih človeških vrednot. Modri ljudje tudi takrat, ko so na vrhu, ne gledajo zviška na ostale.
Tudi tisti, ki niso najuspešnejši, imajo namreč  dragocena  znanja in s svojimi izdelki in storitvami bistveno pripomorejo, da je naše življenje lažje in prijetnejše. Zato spoštujte ljudi, ki se s poštenim in pridnim delom borijo za svoje preživetje. 
Tudi mi smo bili nekoč mladi kot vi. Tega še nismo pozabili. Kakor vi smo imeli svoje sanje in vizijo, res pa je, da nismo živeli v svetu, v katerem bi se tehnologija razvijala s tako bliskovito hitrostjo kot se danes. Novi razvojni dosežki nam omogočajo lažje in kvalitetnejše življenje, po drugi strani pa skrivajo tudi pasti. Stephen Hawking, ki velja za enega od vodilnih svetovnih teoretičnih fizikov, je v enem od intervjujev dejal, da je ena od večjih nevarnosti, ki nam grozi v prihodnosti, ravno umetna inteligenca. Razvija se hitreje kot človeška in ko bo dosegla kritično mejo sposobnosti samostojnega razvoja in bo sobivala z nami, nihče od nas ne bo mogel predvideti, ali bodo njeni cilji enaki kot so cilji človeštva. Težko je vedeti, kako bo v prihodnosti. Morda bo tako, morda ne. Karkoli boste v  življenju počeli, počnite to z veliko mero odgovornosti in nikoli ne pozabite, da je znanje dobi pravo vrednost šele takrat, ko ga uporabimo modro in preudarno. In nikoli ne pozabite, kje so vaše korenine. Kamorkoli že  vas bodo vodile poti v vašem življenju. Tudi v okoljih, od koder prihajate, računajo na vas. Pričakujejo, da boste že v bližnji prihodnosti pomagali sooblikovati življenje v domačem kraju.
Lani sem najboljšim srednješolcem omenil imena nekaterih velikih ljudi, ki so v življenju resnično uspeli in so na poti do uspeha morali premagati številne težave in zaplete, ki bi povprečnežem vzele moč. Tokrat vam za vzor z velikim veseljem postavljam naše odlične košarkaše, ki so na evropskem prvenstvu v Turčiji dosegli izjemen uspeh. Njihova pot do zlate medalja je bila dolga in naporna. V svoj cilj so vložili vso svojo energijo. Marsičemu so se morali odreči in čeprav jim večkrat ni bilo lahko, so vztrajali, ker so imeli pred sabo cilj in ker so verjeli v svoje sanje. Želim vam, da bi tudi vi verjeli v svoje sanje. Naj vas ničesar ne bo strah. Če boste našli samega sebe in spoznali svoje poslanstvo, potem ste zagotovo na pravi poti in boste uspešni še naprej.
V imenu Mestne občine Celje in v svojem imenu vsakemu posebej iskreno čestitam. Naj vas misel na prihodnost navdaja z lepimi in navdihujočimi občutki. Čestitke izrekam tudi vam, cenjeni starši, profesorji in ravnatelji. ki ste najuspešnejše  dijake spodbujali, jim stali ob strani  in delili z njimi svoje bogate izkušnje. Hvala vam in srečno."

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje