Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina Celje podelila sejemska priznanja

Celje,15.september 2017 – Mestna občina Celje že vrsto let na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti podeljuje tri priznanja za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost izdelkov ter posebno priznanje za razstavljene izdelke tradicionalne slovenske obrti. 
Komisija za podelitev sejemskih priznanj Mestnega sveta Mestne občine Celje je tudi na letošnjem jubilejnem sejmu med razstavljenimi izdelki izbrala štiri, ki so še posebej izstopala. Nagrajencem je včeraj pozno popoldan sejemska priznanja podelila podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk.  

Prejemniki sejemskih priznanj Mestne občine Celje za leto 2017 so:

1. SILVAPRODUKT d.o.o. iz Ljubljane, za izdelek »Silvacera«
Silvacera je izdelek, ki predstavlja revolucionarno novost z izjemno učinkovito in odporno formulacijo voska na vodni osnovi, ki je namenjen dolgotrajni zaščiti lesa na prostem. Silvacera je vosek z izjemnim vodoodbojnim učinkom, je naravnega izvora in nudi visokotehnološko alternativo sintetičnim premazom in oljem za zaščito lesa, ki zahtevajo pogosto in večkratno obnavljanje. Uporabljamo ga za zaščito zunanjega lesa, ki ni v stalnem stiku z zemljo (prstjo) ali tekočo vodo. Lesne elemente ščiti pred vpijanjem vlage, padavinami in škodljivimi organizmi tako na površini kot v notranjosti ter jim s tem za dva do trikrat podaljša njihovo življenjsko dobo. Posebno vzdrževanje in obnavljanje zaščitnega sloja na povoščenih lesnih elementih ni potrebno. 
Silvacera vosek ne vsebuje hlapnih organskih snovi in je zato primeren tudi za zaščito lesa v notranjih prostorih. Brezbarvni vosek Silvacera ob nanosu na les ne spremeni njegovega naravnega videza, temveč zgolj poudari njegovo strukturo. Za vse, ki želijo hkrati z zaščitnim nanosom les tudi obarvati, pa je Silvacera vosek na voljo tudi v različnih barvnih odtenkih. 
2. InDavidual Knez David s.p. iz Zagorja ob Savi, za izdelek »Quickshoelace« - elastična vezalka, ki se ne zaveže, temveč zapne
David Knez je svojo blagovno znamko InDavidual želel dopolniti s čevlji, ki bi imeli sodobnejše in uporabnejše vezalke. Ideja o elastični vezalki z zatičem je preprosta, vendar prefinjeno izpeljana, s poudarkom na detajlih. Obuvanje čevljev je s QuickShoeLace enostavnejše, saj se vezalke prilagajajo in jih ni potrebno zavezovati. Vgradijo se lahko v vse čevlje z luknjami. Pestrost barv in njihova uporabnost je primerna tako za modne navdušence kot tudi za ljudi, ki si težko zavežejo čevlje. In nenazadnje nam dajejo priložnost za razvijanje kreativnosti z možnostjo različnih načinov prepletanja vezalk. 
3. Novatel d.o.o. iz Celja, za aplikacijo »FireDrive«
Aplikacija FireDrive je inovativen sistem za hitro in enostavno posredovanje ključnih informacij. V prvi vrsti je aplikacija FireDrive namenjena gasilskim ter ostalim interventnim službam, da bi skrajšale odzivni čas in nudile vse potrebne informacije na enem mestu. Aplikacija FireDrive omogoča podrobnejši in natančnejši pregled infrastrukture kot so električni vodi, plin, hidranti, ipd.na ciljni lokaciji. Uporabniku pomaga pri koordinaciji intervencije, saj so med drugim združeni v celoto vsi pomembni naslovi in telefonske številke. Sistemska aplikacija FireDrive je plod sodelovanja med domačimi razvojniki in prostovoljnimi gasilci.
4. VariusDesign, Simon Štampar s.p. iz Veržeja, za izdelek »Sweet.dreams Povšter«
Sweet.dreams Povštri so vzglavniki s polnilom iz lesa, ki nas prepričajo z unikatno grafiko in v nas obudijo nostalgične trenutke ter spomin na tradicionalne vzorce naše kulturne dediščine s pridihom modernega stila.
Vonj lesa cemprina ustvarja prijetno aromaterapijo, ki nam omogoča globok spanec. Uporabniki Sweet.dreams Povštra se lahko pohvalijo, da jih že ob vstopu v spalnico prevzame vonj cemprina, ki na posameznika deluje izredno pomirjevalno, sproščujoče ter pomaga, da je dihanje bolj umirjeno. Različne znanstvene študije so dokazale, da les cemprin prihrani na noč tudi do 3500 utripov, pozitivno vpliva na duševno zdravje, krepi krvni obtok in regulira živčni sistem. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje