Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Njegovo visočanstvo princ Nikolaus von und zu Liechtenstein obiskal Celje

Celje, 28. avgust 2017 – V ponedeljek, 28. avgusta 2017, je Celje obiskal prvi mož diplomacije kneževine Lihtenštajn princ Nikolaus von und zu Liechtenstein s soprogo princeso Margaretho. 

IMG 2292 Copy

Princa, njegovo soprogo in veleposlanika Slovenije v Švici mag. Franca Mikšo so ob prihodu v Celje pozdravili župan Bojan Šrot, vodstvo Mestne občine Celje in člani viteškega reda Sv. Jurija iz Karantanije. Ogledal si je dvorano pod Celjskim stropom, kjer se je vpisal v knjigo častnih gostov. »Zelo sem vesel, da sva lahko s soprogo obiskala vaše lepo mesto,« je dejal princ. Državi po njegovem mnenju nimata samo skupnih povezav v zgodovini, ampak tudi sedaj. Kot je dejal, je Slovenija zelo pomembna igralka znotraj EU, zato si želi, da bi ohranili dobre medsebojne odnose in še okrepili sodelovanje na gospodarskem področju. Župan Bojan Šrot je njegovemu visočanstvu poklonil kelih cesarice Barbare Celjske, ki je bila pomembna predstavnica grofov Celjskih v krogih najvišjega evropskega plemstva. Kelih je izdelal znan industrijski oblikovalec, akademik in umetnik Oskar Kogoj. 

IMG 2390 Copy

Župan je poudaril, da je Mestni občini Celje v veliko čast, da lahko gosti tako visoke goste. »Današnji obisk je poslovne, pa tudi prijateljske narave. Visokim gostom smo povedali, da je Celje mesto z izjemno bogato zgodovino, na katero smo zelo ponosni. Izrazili smo mu tudi hvaležnost za vso diplomatsko pomoč pri osamosvajanju Slovenije v tistih težkih časih,« je dejal župan Bojan Šrot in dodal, da bo princ Nikolaus von und zu Liechtenstein zvečer v Rogaški Slatini razglasil ustanovitev Slovensko – Lihtenštajnskega poslovnega inštituta, ki bo imel za svoje poslanstvo vzpostaviti most med Slovenijo in Alpsko makroregijo. »Švica in Lihtenštajn sta namreč pobudnici mnogih aktivnosti v okviru Alpske makroregije, ki je bila ustanovljena leta 2015. Verjamem, da bo poslovni inštitut dobro opravil svoje poslanstvo in ljudem na tem področju omogočil bolj kvalitetno življenje,« je še dodal župan Bojan Šrot.

IMG 2395 Copy

Po ogledu dvorane pod Celjskim stropom so si visoki gostje ogledali razstavišče v Knežjem dvoru in Stari grad Celje, nato pa so se odpravili v Rogaško Slatino na slovesno gala prireditev. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje