Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

ALMA M. KARLIN – LETOŠNJI NAVDIH MARATONA USTVARJANJA KRATKIH FILMOV MUVIT/6X60

Celje, 17.8.2017 – Včeraj se je v Celjskem mladinskem centru uradno pričel četrti maraton ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6X60, vse tekmujoče ekipe pa je v nepozabno bitko s časom pospremila tudi podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk: »V Mestni občini Celje smo zelo veseli, da so si organizatorji festivala za letošnje prizorišče snemanja kratkih filmov izbrali Celje, ki se lahko pohvali s številnimi naravnimi, kulturnimi in turističnimi znamenitostmi.«

Štart maratona ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6X60 se je pričel v sproščenem vzdušju, seveda pa tudi letos ni šlo brez tradicionalnega odštevanja zadnjih sekund, preden so se, točno ob 12. uri, ekipe podale v bitko s časom. Pred tem so predstavniki tekmujočih ekip prevzeli kuverte s tremi pomembnimi smernicami za ustvarjanje filmov (akcija – predmet – stavek), navdih zanje pa so poiskali tudi v literarnih delih Alme M. Karlin, svetovne popotnice, pisateljice in nedvomno ene najbolj prepoznavnih celjskih osebnosti.

1

Projekt MUVIT/6X60 je izrazito motivacijske narave, saj, kot pravi njegov idejni vodja Gregor Graf, maraton ustvarjanja kratkih filmov »deluje s pozitivno noto, da se odločiš in posnameš svoj kratki film.« Pri tem imaš, kot pojasnjuje, na voljo 60 ur, v tem času pa moraš izvesti celotno filmsko produkcijo – spisati scenarij na podlagi usmeritev, posneti film, ga zmontirati in zadnji dan dostaviti še pred polnočjo. »S projektom želimo predvsem vzbuditi in spodbuditi ustvarjalnost pri vseh, ki jih vodi strast do ustvarjanja filmov,« je še dodal.

Čeprav MUVIT/6X60 ni namenjen zgolj mladim, pač pa tudi mladim po srcu oziroma vsem, ki jih navdihuje delo pred kamero in za njo, velja omeniti, da več kot polovica prijavljenih ekip, ki se odločijo za sodelovanje na maratonu, sicer že profesionalno deluje na avdio-vizualnem področju, med njimi pa so tudi študenti AGRFT, Visoke šole za umetnost ter Srednje medijske in grafične šole.

2

Čeprav snemanje ni omejeno zgolj na Celje, se nekaj ekip odloči film posneti v mestu, ki jih gosti. Da bi filmskim ekipam olajšali delo, so zato organizatorji bazo letošnjega maratona postavili v Mladinskem centru Celje. Kot je povedala direktorica MCC, Tina Rosina Košir, tudi pri njih podpirajo tovrstne ustvarjalne projekte za mlade, zato so z veseljem privolili v sodelovanje z organizatorji maratona ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6X60. Tekmujoče filme bo tudi letos ocenjevala strokovna žirija, režiser Miha Hočevar, igralka Mojca Funkl in direktor fotografije Jure Černec. Vsi filmi, oddani do petka, 18. avgusta, do polnoči, gredo takoj po zaključku maratona v Ljubljano, kjer jih bodo žirantje pregledali in izbrali letošnjo zmagovalno trojico, nato pa bodo premierno predvajani na zaključni prireditvi, ki bo v soboto ob 21. uri v celjskem lapidarju. V primeru slabega vremena bo prireditev prestavljena v Celjski dom.  Vstopnine na dogodek ni. V času trajanja maratona bo vsak večer v Mladinskem centru Celje na ogled tudi jagodni izbor kratkih filmov iz preteklih maratonov MUVIT/6X60, letošnji prvonagrajeni kratki film pa bo mimo selekcije uvrščen v tekmovalni program mednarodnega filmskega festivala kratkih filmov FEKK. 

DODATNE INFORMACIJE:
Meri Bešlagić, MUVIT/6x60
E: meri@muvit6x60.com
T: +386 40 757 379

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje