Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan Bojan Šrot sprejel predstavnike mladinskega Evropskega prvenstva v rokometu za ženske U19

Celje, 4. avgusta 2017 –Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je sinoči pred Knežjim dvorom sprejel udeležence mladinskega Evropskega prvenstva v rokometu za ženske U19 in visoke predstavnike tekmovanja, ki je v teh dneh  mesto Celje znova spremenil v športno središče. 

IMG 2438 Copy

Povabljenci so si ogledali arheološko razstavišče Celeia-mesto pod mestom, nato pa so se po županovem nagovoru in glasbenem nastopu dijakov Gimnazije Celje Center Tamare in Aljaža Šumeja razvedrili v sproščenem druženju in pogovoru. Vsi po vrsti so bili navdušeni nad  zgodovinskimi zakladi, ki se skrivajo v notranjosti Knežjega dvora in tudi nad Celjani, ki so se znova dokazali kot odlični in prijazni gostitelji. Župan Bojan Šrot jim je na kratko predstavil zgodovino in velik pomen Knežjega dvora, ki je v 14. in 15. stoletju služil kot rezidenca grofov in knezov Celjskih. S ponosom je poudaril, da je Celje športno mesto, ki ima dobro športno infrastrukturo, odlične športnike in srčne navijače.

IMG 2401 Copy

Minulo leto se je na področju športa z zlatimi črkami zapisalo v zgodovino celjske občine. Olimpijskih iger v Riu de Janeiru, ki se jih bodo Celjani s ponosom spominjali zaradi dveh olimpijskih medalj,  se je udeležilo kar 15 domačih športnikov, ki so s svojo borbenostjo in dobrimi rezultati pomembno prispevali k ugledu mesta in države. Kot je poudaril župan, je v Celju veliko ljudi, ki so z dušo in srcem predani športu. Izrazil je upanje, da so se  mlade rokometašice in ostali visoki predstavniki prvenstva v Celju dobro počutili in jim povedal, da so v knežjem vedno iskreno dobrodošli. Član izvršnega odbora Evropske rokometne zveze Jerzy Eliasz se je mestnemu organizacijskemu odboru in vsem, ki so sodelovali v pripravah in izvedbi prvenstva, zahvalil za odlično organizacijo in gostoljubnost. »Vemo, da je Celje znano po rokometu. Ne samo v Evropi, ampak po širnem svetu. Ko bomo odšli domov, ga bomo ohranili v najlepšem spominu«, je dejal Jerzy Eliasz.

IMG 2419 Copy

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje