Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Študenti iz Virginia Military Institut iz ZDA obiskali Celje

Celje, 20. junij 2017 – včeraj so študenti Virginia Military Instituta iz ZDA obiskali Celje. Na njihovem študijskem obisku, ki ga je organizirala Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije (MFDPŠ), jih je sprejel župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Študenti študijskih programov ekonomija, mednarodni odnosi in zgodovina iz Virginia Military Instituta iz Združenih držav Amerike so v okviru večdnevnega obiska v Sloveniji na MFDPŠ poslušali predavanja o obdobju tranzicije in post-tranzicije v Sloveniji predavatelja dr. Janeza Šušteršiča, o dosjejih tajnih služb ekonomista mag. Rada Pezdirja in o stanju v EU predavatelja dr. Dušana Lesjaka.

1

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je z ameriškimi študenti delil svoje izkušnje pri županovanju in črpanju evropskih sredstev ter implementaciji nekaterih najbolj relevantnih projektov za mesto Celje. Povedal je: »Skozi vsa ta leta smo iz EU dobili več kot 50 milijonov evrov za različne projekte, ki so močno vplivali na razvoj celotne občine. Leta 2004 smo v Tremerjah zgradili Čistilno napravo Celje, ki je za občino eden najpomembnejših razvojnih projektov. Zgrajena je za biološko čiščenje komunalne odpadne vode. Naložba je bil vredna nekaj več kot 12 milijonov evrov. Kot prvi v Sloveniji smo v Bukovžlaku zgradili sodoben Regionalni center za ravnanje z odpadki. Gradnja se je začela leta 2006, končana je bila konec 2008. V prvi fazi smo zgradili nove objekte in naprave na odlagališču odpadkov, sortirnico in kompostarno, novo odlagališče in infrastrukturo. EU za je za izgradnjo prve faze namenila nekaj manj kot 9 milijonov evrov. V drugi fazi smo vzpostavili sistem za termično obdelavo komunalnih odpadkov oziroma Toplarno Celje. Sproščeno toploto izkoriščamo za proizvodnjo toplotne in električne energije. Za izgradnjo druge faze smo iz kohezijskega sklada dobili 20 milijonov evrov.«

2


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje