Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan Bojan Šrot sprejel 56 najuspešnejših osnovnošolcev in učencev Glasbene šole Celje

Celje, 13. junij 2017 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes v veliki dvorani Narodnega doma sprejel 56 najuspešnejših osnovnošolcev in učencev Glasbene šole Celje. To so mladi, ki so na področju znanja, kulturnega poustvarjanja, raziskovalnih dejavnosti in športa dosegli izjemne uspehe. Podelil jim je priznanja in spominsko darilo, knjigo Duša slovenska. 

Sprejem Copy
FOTO: GREGOR KATIČ

Župan Bojan Šrot je v uvodu svojega govora poudaril, da mu je v veliko čast in veselje, da jih lahko pozdravi v čudoviti dvorani Narodnega doma, ki letos praznuje 120-letnico in za katerega Mestna občina Celje skrbi z veliko mero odgovornosti tudi zato, da bi ga ohranila zanje, za mlado generacijo, ki bo kmalu krojila podobo sodobnega sveta.   
»Ljudje pravijo, da ste čudna, neobičajna generacija, zasvojena s pametnimi telefoni in sodobnimi načini komuniciranja. Očitajo vam, da brez sodobne tehnologije ne znate  živeti in da to ni prav. Prepričan sem, da se motijo. Vi ste namreč generacija, ki je znala  zapluti na valu nove tehnološke revolucije, ki bo temeljito spremenila naš način življenja, dela in medsebojnega razumevanja.
Vi ste generacija, od katere se bomo že čez desetletje učili mi, starejši. Razvoj tehnologij še nikoli v zgodovini človeštva ni bil tako bliskovit kot je zdaj. Nove tehnologije še nikoli doslej niso tako močno vplivale na razvoj družbenih sprememb in spreminjale navade ljudi. Živeli in ustvarjali boste v drugačnem svetu, kot smo ga bili vajeni mi. V svetu hitrega napredka in razvoja, ki bo verjetno prinesel veliko dobrih stvari, po drugi strani pa tudi veliko  izzivov in nevarnosti. Želim si, da bi ta izjemen razvoj digitalne tehnologije  znali izkoristiti  za skupno dobro in da boste izboljšali svet, v katerem živimo. 
Stopate v novo, srednješolsko  življenjsko obdobje, ki bo za vas polno sprememb in  izzivov. Spoznali boste nove sošolce in nove učitelje, ki vas bodo pripravljali za prihodnost. Z znanjem in svojimi dragocenimi izkušnjami vas bodo pripravljali na življenje, ki ni vedno lahko. Včasih so dnevi sončni, včasih deževni, pridejo pa tudi nevihte.
Sprejem 3 Copy
FOTO: GREGOR KATIČ

Beverly Sills je nekoč dejal: «Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobenega bližnjica.« To si velja zapomniti.  «Ne glede na to, kakšne so vaše sanje in kaj si želite, boste za dosego svojih ciljev potrebovali veliko vztrajnosti, truda, kreativnosti in vedoželjnosti. Že sedaj ste s svojimi uspehi sebi in drugim dokazali, da ste lahko uspešni in da je zaradi vaših sposobnosti in prizadevnosti pred vami lepa prihodnost. 
Želim vam, da bi na tej svoji poti do uspeha ohranili zaupanje vase in da bi spoštovali najpomembnejše človeške vrednote.  Imejte  spoštovanje do sočloveka  in negujte iskrene prijateljske vezi. Bodite pošteni, odkriti, sprejemajte drugačne in bodite sočutni do tistih, ki potrebujejo vašo pomoč.
Danes so z vami ravnateljice in ravnatelji, učiteljice in učitelji, ki so vas spremljali na poti osnovnošolskega izobraževanja in vam z veliko odgovornostjo predajali znanja. Za ves njihov trud jim ob tej priložnosti izrekam iskreno priznanje in veliko zahvalo. Tukaj pa so seveda tudi vaši starši, ki so vas spodbujali, vam stali ob strani ob težkih trenutkih in se veselili vaših uspehov. Verjamem, da  jim marsikdaj ni bilo lahko, da so bili kdaj  zaskrbljeni in v dvomu, ali prav ravnajo. To so dileme vseh odgovornih staršev tega sveta. Prepričan sem, da so zelo ponosni na vas in da se bo današnji dan, ki je dan veselja, tudi njim vtisnil globoko v spomin. Še naprej vas bodo vodili skozi življenje vse do tistega trenutka, ko boste postali samostojni in boste znali odgovorno in zrelo sprejemati pomembne življenjske odločitve. Tudi njim iskreno priznanje in zahvala. 
Pred vami so zaslužene počitnice, ki se jih zagotovo zelo veselite. Upam, da jih boste preživeli lepo in da boste prosti čas izkoristili tako, da se boste po napornih šolskih obveznosti sprostili, se odpočili in si nabrali novih moči. Vzemite si čas za svoje najbližje, za sklepanje novih prijateljstvih vezi, ki vam bodo bogatile življenje. Poskušajte kakšen dan preživeti drugače, brez telefona in računalnika. Vzemite v roke dobre knjige, ki so zakladnica dragocenega znanja, širijo obzorje in raziskovalno žilico, vas spodbujajo k razmišljanju in še kaj. Iskreno vam čestitam in vam želim lepe počitnice. Upam, da se čez štiri leta vidimo na sprejemu za najuspešnejše srednješolce«, je v svojem govoru dejal župan Bojan Šrot. 
Župan Bojan Šrot je s priznanjem in knjigo nagradil pet učencev I. osnovne šole Celje, šest učencev II. osnovne šole, pet učencev III. osnovne šole Celje, šest učencev IV. osnovne šole Celje, pet učencev OŠ Frana Roša, šest učencev OŠ Frana Krajca, štiri učence OŠ Lava, šest učencev OŠ Hudinja, pet učencev OŠ Ljubečna, šest učencev Glasbene šole Celje in dva učenca OŠ Glazija. Program sprejema najuspešnejših osnovnošolcev vsako leto pripravi druga osnovna šola. Letos  ga je oblikovala OŠ Lava. 

Sprejem 1 Copy
FOTO: GREGOR KATIČ

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje