Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Karavana dirke Po Sloveniji se bo v soboto ustavila v Celju

Celje, 12. junij 2017 – danes je v Celju potekala novinarska konferenca pred tretjo etapo 24. dirke Po Sloveniji. Na novinarski konferenci so o načrtih in pripravah na dirko spregovorili župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, župan občine Žalec Janko Kos, župan občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek in župan občine Zreče mag. Boris Podvršnik. Sodelovanje Slovenske turistične organizacije (STO) na dirki je predstavila direktorica mag. Maja Pak, direktor dirke Po Sloveniji Bogdan Fink pa je dirko predstavil organizacijsko.

24. kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala od 15. do 18. junija 2017. Dirka je časovno umeščena med dve znani dirki, tj. Giro di Italia in Tour de France in tako predstavlja predpripravljalno tekmo za Tour, zato pritegne tudi svetovno znane kolesarje in klube. Tretja, t. i. Kraljeva etapa bo potekala v soboto, 17. junija, s štartom ob 10. uri na Krekovem trgu. Etapa bo potekala na relaciji Celje-Rogla, dolga bo 167,7 km, cilj pa bo na 1.474 metrih na Rogli. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je dejal, da je Celje prepoznalo priložnost, da se preko kolesarke dirke Po Sloveniji širšemu svetu predstavi kot aktivna Outdoor destinacija, ki ima tudi bogato zgodovino. Vse kar se bo dogajalo je odlična priložnost za promocijo Celja in njene okolice ter, da se občanke in občani že veselijo sobotnega štarta v mestnem jedru Celja.

1

V dogovoru s skupaj 13-imi partnerji, med katerimi je tudi Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, je letos prišlo do podpisa pogodbe z najbolj gledanim evropskim in svetovnim športnim kanalom EUROSPORT glede neposrednega prenosa dirke Po Sloveniji. Prenos štiridnevne kolesarske dirke po Sloveniji preko TV mreže EUROSPORT je ključni oz. osrednji komunikacijski kanal projekta, kar je za promocijo Slovenije kot aktivne oz. športne destinacije ključnega pomena. Dirko je torej letos prvič možno spremljati tudi na globalni televizijski mreži EUROSPORT, kar pomeni, da si bo letošnjo dirko ogledalo preko 113 milijonov gledalcev v Evropi, Aziji, Afriki ter na Srednjem vzhodu oz. bo zgodba prišla v več kot 99 držav sveta. 17. junija 2017 bo na EUROSPORT 2 prenos dirke v živo med 13.30 in 15.00 uro. Mestna občina Celje je v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje in STO izdelala 30-sekundni promocijski film o Celju in 5-sekundi napovednik. Oboje se bo predvajalo na EUROSPORTU. Med neposrednim prenosom bodo predvajali film, ki prikazuje najpomembnejše turistične znamenitosti Celja (Stari grad Celje, mestno jedro, Celjska koča). Letos se je spremenila tudi celostna podoba dirke, saj vodilni kolesar ne nosi več rumene, temveč zeleno majico, za katero se bo na naših cestah borilo približno 140 kolesarjev iz 19-ih ekip, od tega 5 ekip iz najvišjega profesionalnega ranga World Tour. Direktor dirke Po Sloveniji Bogdan Fink je omenil, da Zelena majica tudi simbolizira trajnostno zavezo naše dežele in slovenskega turizma v smislu »ohranimo naš planet zelen«. 

2

Trasa dirke v Celju
Krekov trg, Prešernova ulica, Ljubljanska (do Maksimiljana), Gregorčičeva, Vodnikova, Cankarjeva (do pošte), Aškerčeva (do vojašnice), obvoznica (proti Žalcu). Merjenje časa se začne na zahodni obvoznici pred odcepom za Babno (podhod proti Plavi laguni).

Trasa tretje etape Celje-Rogla
Celje, Žalec, Žalec, Celje, Štore, Ljubečna, Vitanje, Stranice, Zreče, Padeški vrh, Zreče, Oplotnica, Slovenska Bistrica, Veliko Tinje, Oplotnica, Slovenske Konjice, Zreče, Rogla.

Sprememba prometnega režima v soboto, 17. junija
Spremembo prometnega režima bo  v sodelovanju z Mestno občino Celje izvajal kolesarski klub Adria mobil. Cestna zapora bo izvedena v soboto 17.6.2017 med okvirno 10.15 in 13. uro. 
Obseg popolne zapore od 10.15 do 10.30 ure: Krekov trg, Prešernova ulica, Ljubljanska cesta (odsek od MOC do Gregorčičeve), Gregorčičeva (odsek od Ljubljanske do Vodnikove), Vodnikova ulica, Cankarjeva ulica. Ostale zapore se bodo izvajale kot kratkotrajne mobilne s pomočjo policije.  

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje