Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje diha za šport

Celje, 6. junij 2017 – enomesečni projekt Mesec športa se je v soboto končal s tradicionalnim nočnim tekom v starem mestnem jedru Celja. Mesec športa je potekal četrto leto, organizirala ga je Mestna občina Celje in Športna zveza Celje v sodelovanju s Športnim društvom Slovenc ter Triatlon klubom Celje.

S projektom Mesec športa Mestna občina Celje skupaj z organizatorji želi vplivati na razvoj športnih vrednot, tekmovalni duh, razvoj športa za vse generacije, ki bi v prihodnosti dojemale udejstvovanje v športu kot eno izmed možnosti preventive oziroma preprečevanja pojava bolezni ali drugih motenj, ki so posledica preobremenjenosti in stresnega načina življenja. Od 5. maja do 3. junija je v Celju potekal Mesec športa, ki je vsem zainteresiranim nudil pester nabor športno-rekreativnih programov in dogodkov tekmovalne narave.

Projekt je razdeljen na dva dela. Prvi, t. i. ŠPORT ZA VSE so brezplačni programi, ki jih organizira Športna zveza Celje. Celjanke in Celjani so se lahko preizkusili v 22-ih različnih športnih vsebinah. Balinanje, družabni plesi, kegljanje, kajakaštvo, kolesarjenje – vodene ture, konjeništvo, nordijska hoja, Nirvana fitnes, senior fit, odbojka, plavanje, potapljanje, samoobramba za vse, supanje, šola teka, športna rekreacijo za začetnike, vadba s kettelbelli in lastno težo so le nekatere vadbe, ki so se odvijale skozi mesec maj. Poleg različnih panog je bilo poskrbljeno za strokovna predavanja na temo meritev in obremenitev mišic. Center za krepitev zdravja in Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Celje je poskrbel za meritve telesne sestave. Vodja projekta Hasan Ibrič je ob zaključku povedal, da se vsako leto dodajajo nove vsebine, vsebine, ki so med udeleženci izjemno dobro sprejete pa ohranjajo. »Želja vseh nas je, da Celje poleg tega projekta oživi še kakšen tekmovalni projekt z mednarodno udeležbo,« je še zaključil Ibrič.

1

2

Drugi del, ki je primeren tako za rekreativce kot tudi tiste bolj napredne športnike, pa je TEKMOVALNO-REKREATIVNI PROGRAM. Začel se je z Jurišem na Grmado, končal pa 3. junija v starem mestnem jedru Celja z otroškimi teki VITEZA HERMANA, postavljanjem svetovnega rekorda na 87,8 metrov in nočnim tekom. Koordinator Nino Cokan je povedal, da so zelo zadovoljni z obiskom. Zabeležili so preko 1200 udeležencev na vseh dogodkih, najštevilčnejši pa je bil gladiatorski vikend, ko so zabeležili preko 500 registriranih »gladiatorčkov in gladiatorjev«.

3

4

Mesec športa se je uradno zaključil, a v mestu nadaljujemo s soorganizacijo športnih prireditev. V Celju se bo 17. junija 2017 odvila tretja etapa kolesarske 24. dirke po Sloveniji. 16. in 17. junija bo potekalo 41. srečanje slovenskih športnikov iz obmejnih dežel, kjer se pričakuje 150 udeležencev. V poletnih mesecih Športna zveza Celje ponuja brezplačno vadbo odbojke na mivki na letnem kopališču v Celju, in sicer vsak ponedeljek in sredo med 18. in 21. uro.

Več informacij na spletnih straneh:
www.szc.si
www.fatburn.si

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje