Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

V četrtek prihaja v Celje delegacija iz nemškega mesta Singen

Celje, 23. maj 2017 – med 25. in 28. majem prihaja v Celje delegacija iz nemškega mesta Singen, ki jo vodi župan Bernd Häusler, sestavljajo pa jo zaposleni v upravi, člani rdečega križa, gasilci, člani skupine, ki skrbi za medmestne povezave, novinarka časopisa SÜDKURIER in vokalna skupina Die Dramatischen Vier.

Povezovanje med deželami in mesti je v Evropi pomembna oblika sodelovanja in povezovanja posameznikov in institucij. Na ta način se porajajo nove zamisli in skupni projekti, krepi se prijateljsko sodelovanje na številnih ravneh. Mestna občina Celje je bila vedno odprta za povezovanje in vzpostavljanje prijateljskih odnosov z drugimi mesti iz Slovenije in tujine. Partnerstvo med mestoma Singen in Celje traja že dobrih 25 let. Gre za izjemno bogato in raznoliko partnerstvo, ki mu je Mestna občina Celje odprla pot s podpisom listine leta 1989 v Singnu, leto za tem pa v Celju. Mesti se od takrat povezujeta na mnogih področjih, še zlasti je sodelovanje aktivno na področju kulture, izobraževanja, rdečega križa, gasilstva in športa. V sklopu obiska Celja se bo v petek, 26. maja 2017, ob 19. uri v kavarni pri Mišku Knjižku odvil koncert partnerskih mest. Nastopili bodo vokalni skupini Die Dramatischen Vier iz Singna in Oktet 9 iz Celja. Koncert dveh vokalnih skupin je še en v nizu dogodkov, ki z univerzalno govorico glasbe povezuje mesti, privablja nasmeh na ustnice in širi dobro voljo ter idejo povezovanje udejanja tudi v praksi.

Koncert

V petek bo potekal sprejem delegacije na Mestni občini Celje, nato bodo gostje iz Nemčije obiskali Šolski center Celje, Glasbeno šole v Celju in si ogledali voden ogled razstave Mesto pod mestom.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje