Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mesec športa – Šport za vse

Celje, 17. maj 2017 – Mesec športa je razdeljen na dva dela. Prvi je tekmovalno-rekreativni, drugi del pa predstavlja brezplačne programe za vse, t. i. Šport za vse.

Celje je športno mesto. Mestna občina Celje ima veliko športnih objektov, zunanjih rekreativnih površin, aktivnih športnih društev, klubov in rekreativnih ter profesionalnih športnikov. Raznolika infrastruktura in naravne danosti poskrbijo za to, da v mestu živi veliko športnih panog. Občani se zavedajo pomena športa in mu posvečajo vedno več svojega časa, saj je vedno več rekreativnih tekačev, kolesarjev in sprehajalcev ob Savinjskem nabrežju in Šmartinskem jezeru ter množičen obisk pohodniških poti, med katerimi je najbolj priljubljena pešpot na Celjsko kočo.
 
Vsi brezplačni programi potekajo po predvidenem časovnem razporedu. Zelo kvalitetno je bilo predavanje Jerneja Roškarja na Fakulteti za logistiko, ki je predaval o pomembnosti nadziranja z meritvami lastnih sposobnosti in sinhronega razvoja vseh mišičnih skupin v odvisnosti od starosti. Navdušenci plesa so osvojili osnovne korake Angleškega valčka, čaka jih še nekaj terminov in vrsta zanimivih družabnih plesov. Udeleženci vadb borilnih veščin, teka, nordijske hoje, plavanja, potapljanja, pohodništva, kegljanja, ABC gimnastike in vadbe s kettlbelli osvajajo dodatna znanja in skozi druženje uživajo v športnih aktivnostih, ter tako spoznavajo športe, ki jih morda do sedaj še niso poizkusili.

Ples

Za starejše je ob ponedeljkih poskrbljeno s programom Senior fit, ki je prilagojen generaciji v zrelih letih. Sorodna vadba Nirvana fitnes je prav tako namenjena starejšim, poteka pa v petkih. Oba programa potekata v dopoldanskem času od 10. do 11 ure v Regijskem centru dvorane Zlatorog (Opekarniška 15, vhod št. 3).

Nirvana

V nedeljo, 14. maja 2017, je na Špici ob Savinji potekal dobrodelni tek Tečem da pomagam, ki je del vsakoletne vseslovenske prireditve z dobrodelno noto. Udeleženci so se lahko udeležili teka na 6 km in hoje na 3 km, v kateri je bil vključen obisk parka za slabovidne na posestvu Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Udeleženci so pokazali, da so s športom pripravljeni pomagati, saj so zbrana sredstva namenjena izvedbi projekta Zveze Lions klubov Slovenije »Pohod slepih na Triglav«, delno pa za obnovitev parka za slepe in slabovidne v Celju.

Tek

V ponedeljek, 15. maja 2017 se je začela vadba odbojke in je na programu 2-krat tedensko vse do konca meseca. Supanje bo potekalo zadnji teden v mesecu na Šmartinskem jezeru. Veliko zanimanje je za programe konjeništva, končni urnik je še v izdelavi, vsi že prijavljeni pa bodo o terminih obveščeni po elektronski pošti. Za vse programe je potrebna predhodna prijava za posamezen termin na spletni strani http://www.szc.si/mesec-sporta-v-knezjem-mestu-v-letu-2017-brezplacni-programi/

Informacija o brezplačnih programih – Šport za vse:

Športna zveza Celje
e-pošta: szc.celje@gmail.com
telefon: 041 320 130, 03 425 79 10
Več informacij na spletni strani:

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje