Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Kljub dežju združeni v Evropski vasi

Celje, 9.maj 2017 - Pod pokroviteljstvom Mestne občine Celje je OŠ Frana Roša danes na Krekovem trgu  organizirala Evropsko vas, v kateri  sodelovalo več kot 300 otrok in mladih iz vseh 22 osnovnih šol iz Celja in regije, šestih srednjih šol in vrtca Zarja Celje. V projekt je bil vključen tudi Celjski mladinski center. Kljub dežju je bilo na Krekovem trgu prijetno in živahno, saj so otroci z najrazličnejšimi izdelki, plesnimi in glasbenimi nastopi predstavili zanimivosti, ki so jih odkrili ob spoznavanju drugih narodov, dežel in držav v Evropi. 

Evropska vas 1 Copy

"Verjetno ste pri pripravljanju današnje Evropske vasi uživali, se zabavali, spoznavali to bogastvo Evrope v njeni multikulturnosti in različnosti posameznih značilnosti vsake od držav v tej naši druženi Evropi. Verjamem, da boste znali danes to dobro predstaviti sovrstnikom in vsem ostalim, ki bodo prišli pogledati Evropsko vas. Verjamem tudi, da se zavedate, da s tem ohranjamo lastno kulturo, kajti to je tisto, kar nas dela drugačne od drugih evropskih narodov in kar krepi našo skupno kulturo, skupno državo, skupno zgodovino", je otrokom in mladim dejal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in se jim zahvalil za ves trud, ki so ga skupaj s svojimi mentorji, koordinatorji in organizatorji vložili v pripravo Evropske vasi. Letos je bila že 12. zapovrstjo in kot zagotavlja župan, bo Mestna občina Celje tudi v prihodnje podpirala to prireditev, v kateri mladi spoznavajo kulturne značilnosti in pestrost evropskih držav. Spoznavanje različnosti je namreč najboljša pot do poznavanja lastne identitete in hkrati razvijanja strpnega odnosa drug do drugega. 

Evropska vas 2 Copy
Projekt Evropska vas se je začel leta 2006 pod pokroviteljstvom Šole za ravnatelje in Evropske hiše Maribor. Potekal je v osmih regijah po Sloveniji. V šolskem letu 2013/2014 je Šola za ravnatelje odstopila od organizacije, leto kasneje tudi Evropska hiša Maribor. Ker ni bilo prave podpore, se projekt v nekaterih regijah ni nadaljeval. V Savinjski regiji se je ohranil zaradi močne podpore Mestne občine Celje. OŠ Frana Roša je koordinator od šlskega leta 2013/2014. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje