Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mesec maj bo v znamenju Meseca športa

Celje, 4. maj 2017 – jutri se z Jurišem na Grmado začenja tradicionalni enomesečni projekt Mesec športa, ki ga Mestna občina Celje in Športna zveza Celje v sodelovanju s Športnim društvom Slovenc ter Triatlon klubom Celje v času od 5. maja do 3. junija 2017 organizira že četrto leto zapored.


Celje je športno mesto. Mestna občina Celje ima veliko športnih objektov, zunanjih rekreativnih površin, aktivnih športnih društev, klubov in rekreativnih ter profesionalnih športnikov. Raznolika infrastruktura in naravne danosti poskrbijo za to, da v mestu živi veliko športnih panog. Občani se zavedajo pomena športa in mu posvečajo vedno več svojega časa, saj je vedno več rekreativnih tekačev, kolesarjev in sprehajalcev ob Savinjskem nabrežju in Šmartinskem jezeru ter množičen obisk pohodniških poti, med katerimi je najbolj priljubljena pešpot na Celjsko kočo.

S projektom Mesec športa Mestna občina Celje skupaj z organizatorji želi vplivati na razvoj športnih vrednot, tekmovalni duh, razvoj športa za vse generacije, ki bi v prihodnosti dojemale udejstvovanje v športu kot eno izmed možnosti preventive oziroma preprečevanja pojava bolezni ali drugih motenj, ki so posledica preobremenjenosti in stresnega načina življenja. Mestna občina Celje bo za izvedbo projekta zagotovila finančna sredstva v višini 15.000 EUR ter infrastrukturo tako objektov kot zunanjih površin. Za tekmovalno rekreativni del bo poskrbela za vsa dovoljenja in potrebne zapore cest ter drugo infrastrukturo za izvedbo prireditev. Celjanke in Celjani bodo preko vsakega tedna lahko izkoristili več kot 20 različnih športnih vsebin, vsi vikendi bodo rekreativno in tekmovalno obarvani, poskrbljeno bo tudi za otroško dogajanje. Nekatere vsebine so se izvajale že pretekla leta, nekatere so letos nove, predvsem z namenom seznanitve meščanov z novimi športnimi vsebinami. Projekt je razdeljen na dva dela. Prvi, t. i. ŠPORT ZA VSE so brezplačni programi, ki jih organizira Športna zveza Celje. Vodja projekta Hasan Ibrič je na včerajšnji novinarski konferenci povedal, da je tudi letos zelo pester nabor programov, ki se jih lahko po predhodni prijavi udeležijo vsi zainteresirani. Poleg vseh športnih programov se bodo letos odvijale tudi dve okrogli mizi na temo športne prehrane, obremenitve pri športni vadbi glede na starost in oblikovanje količine vadbe v odvisnosti od pripravljenosti in starosti. Drugi del, ki je primeren tako za rekreativce kot tudi tiste bolj napredne športnike, pa je TEKMOVALNO-REKREATIVNI PROGRAM. Koordinator Nino Cokan je povedal, da je že sedaj veliko prijav na Urbani gladiator ter nekatere druge dogodke. Letošnja novost je Postavljanje svetovnega rekorda na 87,8 metrov, ki bo potekala na finalnem dogodku, tj. v soboto 3. junija 2017. Poleg tega se obeta pester športni in spremljevalni ter glasbeni program v Starem mestnem jedru.   

Lani se je v času prireditve Mesec športa na organiziranih tedenskih vadbah ter tekmovalnem delu skupaj zabeležilo 21.973 obiskov. Vsaj toliko se jih pričakuje tudi letos.

Drage Celjanke in Celjani, pomlad s svojimi barvami, prijetnimi temperaturami in daljšimi dnevi vabi v naravo in kliče k športnemu udejstvovanju. Šport ni zgolj način preživljanja prostega časa, temveč ja način življenja. Mestna občina Celje, Športna zveza Celje v sodelovanju s Športnim društvom Slovenc ter Triatlon klubom Celje tudi letos vabijo, da izkoristite športne kapacitete, ki jih Celje ponuja, ter se pridružite številnim brezplačnim tekmovalno-rekreativnim programom. Bodite del Meseca športa, meseca druženja in športnih vrednost. 

Informacija o brezplačnih programih – Šport za vse:
Športna zveza Celje
e-pošta: szc.celje@gmail.com
telefon: 041 320 130, 03 425 79 10

Informacije o tekmovalno-rekreativnih programih:
Triatlon klub Celje
e-pošta: fatburnsi@gmail.com
telefon: 070 777 237

Športno društvo Slovenc
e-pošta: prireditve@fatburn.si
telefon: 040 509 995

Več informacij na spletnih straneh:
www.szc.si
www.fatburn.si
www.celje.si

Zloženko Mesec športa 2017 najdete TUKAJ.
Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje