Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Dobitniki priznanj z zlatimi črkami zapisani v celjsko zgodovino

Celje, 11. april 2017 – V Narodnem domu se je pravkar zaključila osrednja slovesnost ob prazniku Mestne občine Celje. Na današnji dan leta 1451 je Friderik II. takratni trški naselbini podelil mestne pravice in s tem pomembno vplival na njeno prihodnost. Župan Bojan Šrot je nocoj podelil najvišja občinska priznanja in se tako prejemnikom poklonil ter iskreno zahvalil za njihovo delo, s katerim so pomembno vplivali na razvoj, ugled in promocijo našega mesta.

Zlati celjski grb je podelil Osrednji knjižnici Celje, srebrna celjska grba Ladislavu Gobcu  in Andreji Zakonjšek Krt, bronaste celjske grbe Francu Meži, Milanu Niniću in Društvu za glasbeno gledališče Slovenije, kristalna celjska grba pa Leonu Firštu in dr. Vaski  Pejić. Vsak na svojem področju so namreč  vtisnili neizbrisen pečat in ime Celja ponesli po Sloveniji in izven njenih meja. S svojo ustvarjalnostjo, domiselnostjo, odločnostjo in izjemno predanostjo svojemu delu so pomembno prispevali k našim skupnim prizadevanjem, da bi bil naš svet lepši in boljši. Znali so se soočiti s problemi in bili so pripravljeni deliti svoje znanje in bogate izkušnje, je dejal celjski župan Bojan Šrot in poudaril, da je praznik  Mestne občine Celje odlična priložnost, da se spomnimo slavne zgodovine Celja in izrečemo priznanja nagrajencem, ki so se z zlatimi črkami vpisali v celjsko zgodovino in bodo marsikomu svetel vzor. V Celju namreč živijo zelo različni ljudje. Nekateri so nergači in nikoli niso z ničemer zadovoljni. Druge nese tok življenja in jim je vseeno. Tretjim na srečo ni vseeno. »Prizadevajo si, da bi bilo naše življenje lepše, boljše. Takšni so naši nagrajenci!«, je dejal župan.  

1

Vsak časovni mejnik, tudi 120-letnica Narodnega doma, pa je seveda tudi priložnost, da pogledamo nazaj in se zazremo v prihodnost. Lansko leto je bilo solidno, vendar je Mestna občina Celje kljub temu uresničila več pomembnih projektov, med katere sodi tudi začetek gradnje telovadnice pri I. OŠ,  «Zelo zgledno smo skrbeli za občinsko premoženje in z občinskim denarjem smo olajšali veliko socialnih stisk«, je v govoru poudaril župan, ki si seveda od letošnjega leta obeta še veliko več. Mestna občina Celje ima namreč letos v načrtu veliko pomembnih projektov, ki bodo izboljšali kvaliteto življenja v mestu in kot je poudaril župan, v občinski uprav že snujejo drzne, ambiciozne načrte, ki jih bodo kmalu predstavili javnosti.

2


3

«Želim si večji preboj na področju turizma, saj imamo za to veliko možnosti«, je še dejal župan in ob tem opozoril na  vrsto znamenitosti in  naravnih lepot, na katere smo lahko Celjanke in Celjani resnično ponosni. V slavnostnem govoru pa se ni izognil stvarem, ki so za občino boleče in pred katerimi si mestna uprava nikoli ni zatiskala oči. Čeprav je Celje eno izmed mest, ki je na področju okolja naredilo največ, so pred njim še pomembne naloge. Ne gre samo za sanacijo s težkimi kovinami  onesnaženo zemljino, temveč tudi za onesnažen zrak. Celje je izredno prometno mesto, zato je problem s PM10 delci mogoče rešiti samo z izgradnjo obvozniceOdličen umetniški program, ki je popestril nocojšnjo slovesnost in navdušil vse zbrane v veliki dvorani Narodnega doma, so pripravili režiser Luka Marcen, dramaturginja Nuša Komplet Peperko, scenograf Miha Peperko in avtor glasbe Goran Bojčevski. Kot je dejal župan, so to bodoče zvezde celjske kulture, zato stari rek, da na mladih svet stoji, tudi po mnenju župana ni navadna puhlica.

Za ogled fotogalerije kliknite TUKAJ.  


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje