Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

V petek spomladanska akcija čiščenja okolja v Mestni občini Celje

Celje, 22. marec 2017 – Letošnjo spomladansko akcijo čiščenja okolja bo Mestna občina Celje organizirala v petek, 24. marca in v soboto, 25. marca. Akcija bo trajala od 9. do 12. ure. Namen akcije je, poleg ohranjanja urejenega bivalnega okolja, spodbujati odgovoren odnos do okolja in prostovoljstvo.

Petek, 24. marca 2017 je namenjen čiščenju okolja v okolici osnovnih in srednjih šol ter vrtcev. Na podlagi predhodnih prijav bodo v čistilni akciji sodelovala vse celjske osnovne šole in vrtci, in večina celjskih srednjih šol. Sodelovalo bo okrog 1.800 otrok, ki bodo v spremstvu učiteljev in vzgojiteljev pretežno čistili okolice šol in poti. V primeru slabega vremena bo akcija potekala v petek 31. marca 2017. V soboto, 25. marca 2017 se bo akcija čiščenja okolja izvajala v krajevnih skupnostih in mestnih četrtih in v okolici Šmartinskega jezera. Začetek akcije je ob 9. uri, predviden zaključek pa ob 12. uri. V primeru slabega vremena bo akcija organizirana v soboto, 1. aprila 2017. Vse informacije o poteku akcije si prostovoljci, ki bi želeli sodelovati, lahko pridobijo na sedežih krajevnih skupnosti in mestnih četrtih, kot tudi na Mestni občini Celje, Oddelku za okolje in prostor ter komunalo (tel. 42 65 612). 

Čistile se bodo zelenice, pešpoti, javne površine, površine ob lokalnih cestah in javnih poteh po naseljih, brežine vodotokov in okolica Šmartinskega jezera. Na podlagi predhodnih prijav je ocenjeno, da se bo v soboto udeležilo akcije okrog 400 prostovoljcev. Osebe, mlajše od 15 let, naj se akcije udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Pri čiščenju lahko naletimo tudi na nevarne odpadke. Ker je varnost vseh prostovoljcev najpomembnejša, v nadaljevanju posredujemo nekaj priporočil kako ravnati v času čiščenja:
-za udeležbo pri čiščenju se primerno obujemo in oblečemo;
-roke zaščitimo z rokavicami. Če naletimo na ostre predmete (odpadne pločevinke, razbito steklo) je potrebno ravnati pazljivo, da preprečimo morebitne vreznine;
-če naletimo na injekcijske igle, jih sami ne odstranimo, ampak o najdbi obvestimo osebo, ki je usmerjala prostovoljce. Ta bo ob zaključku čiščenja obvestila organizatorja čistilne akcije, ki bo poskrbel za prevzem tovrstnih odpadkov. Otroke poučimo, da se odvrženih igel ne dotikajo in da o najdbi obvestijo odrasle;
-če naletimo na nevarne odpadke, kot so posode s kemikalijami, posode ali steklenice z neznano vsebino ali kakršnekoli druge odpadke, ki bi lahko bili nevarni, jih sami ne odstranimo, ampak o najdbi obvestimo osebo, ki je usmerjala prostovoljce;
-azbestnih odpadkov (salonitne plošče, kosi azbestno cementnih cevi, vinaz plošče, azbestne opeke, fasadne plošče, azbestni izolacijski materiali...) ne pobiramo, niti manjših količin. 

Čistilna akcija tudi ni namenjena zbiranju kosovnih odpadkov iz gospodinjstev. Občani lahko oddajo kosovne odpadke brezplačno skozi celo leto v zbirni center Centra za ravnanje z odpadki v Bukovžlaku. Enkrat letno lahko – v primeru, da nimajo ustreznega prevoza – naročijo pri družbi za ravnanje z odpadki Simbio brezplačen odvoz kosovnih odpadkov. V tem primeru morajo predhodno izpolniti bodisi elektronski obrazec, objavljen na spletni strani Simbia ali dopisnico, ki jo prejmejo 1x letno na dom in jo poslati na naslov družbe. Po prejemu obvestila Simbio opravi prevzem odpadkov.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje