Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Pokopališko-informacijski sistem 

Celje, 13. marec 2017 – danes je na Mestnem pokopališču Celje potekala predstavitev Pokopališko-informacijskega sistema, ki ga je Mestna občina Celje namestila z namenom lajšanja iskanja grobov pokojnikov.

Na Mestnem pokopališču Celje in Pokopališču Teharje je skupaj pokopanih skoraj 30.000 pokojnikov. Svojci pokopanih, posebej tisti, ki pokopališči obiskujejo iz drugih krajev ali tujine, imajo pogosto težave z iskanjem natančne lokacije grobov. Z namenom lajšanja teh težav smo zastavili pokopališko-informacijski sistem. Nameščen je na vežici Mestnega pokopališča Celje in deluje s pomočjo dveh prikazovalnikov. Prvi podaja informacije o prihajajočih pogrebih, drugi pa omogoča interakcijo z dotikom in vsebuje iskalnik pokojnikov z izrisom poti do lokacije groba. Uporabniški vmesnik iskalnika je preprost, saj omogoča le vnos imena in priimka pokojnika. Rezultat iskanja so vsi pokojniki, ki ustrezajo podanim kriterijem, razvrščeni po letnicah rojstva in smrti. Prikaz poti je mogoče prenesti na pametne telefone s pomočjo unikatne QR kode, ki se izpiše ob ostalih podatkih.

 
Ob povzetku projekta je danes župan Mestne občine Celje Bojan Šrot povedal, da je že lani na tradicionalnem srečanju občin na MOS, na katerem so govorili o Priložnostih in pasteh Pametnih mest, izpostavil, da bomo lahko zagotovili visoko kakovost življenja naših občank in občanov ter dobro klimo za investicije in inovacije samo pod pogojem, da bomo na vsa področja urbanega življenja pravočasno vpeljali napredne, učinkovite in pregledne rešitve. Te rešitve so zajete v ideji pametnih mest, ki na začetku res zahteva veliko finančnega vlaganja, vendar po drugi strani  prinaša veliko napredka. Pokopališko-informacijski sistem je nedvomno eden takih sistemov. Po nagovoru župana je sledila predstavitev sistema v praksi, ki jo je prikazal Goran Anders iz Oddelka za splošne zadeve Mestne občine Celje.

 
Realizacija pokopališko-informacijskega sistema je vključevala delo s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij in pokopaliških dejavnosti ter terenskih aktivnosti. Zgolj dopolnitev in uskladitev baze podatkov pokojnikov sta trajali štiri mesece in vključevali fizično preverbo vseh grobov z zajemom fotografij spomenikov. Sistem je neposredno povezan z evidencami koncesionarja za izvedbo pogrebnih in pokopaliških dejavnosti Veking d.o.o. in se sproti dopolnjuje s podatki o novih pokopanih. Pri projektu so sodelovali Oddelek za splošne zadeve in Oddelek za okolje in prostor ter komunalo Mestne občine Celje, podjetji TRI d.o.o. in Veking d.o.o. Projekt je trajal od junija 2016 do februarja 2017. Pogodbena vrednost znaša 19.422,40 €.


Za ogled fotogalerije kliknite TUKAJ.  


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje