Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Sprejem za župana Istarske županije in gradonačelnika Pule z delegacijo

Celje, 21. februar 2017 – danes so župana Mestne občine Celje Bojana Šrota obiskali istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletič, direktor reciklažnega centra Kaštijun Darko Višnjić, vodja kabineta župana Duško Kišberi in predstavnik podjetja Enerkon iz Zagreba Stanko Plevnik. Delegacija je obisk izkoristila tudi za ogled Toplarne Celje.

Istarski župan in gradonačelnik Pule sta z delegacijo prišla v Celje na ogled Toplarne Celje. Investitorji dveh podobnih objektov na Hrvaškem (CIOS Sisak in Kaštijun v Puli) so si Toplarno Celje ogledali kot referenčni objekt in primer dobre prakse termične obdelave odpadkov ter tako pridobili dodatne informacije pred pričetkom izgradnje podobnega objekta na Hrvaškem. Zaposleni v Toplarni Celje so jim predstavili potek izgradnje projekta, osnovne tehnične karakteristike naprave in finančno ter lastniško strukturo projekta. Ogled samega objekta je potekal vse od sprejema odpadkov, do sežiga na mehanizirani pomični rešetki ter v končni fazi izrabo toplotne energije na parni turbini in vročevodu za ogrevanje mesta Celja, s poudarkom na čiščenju dimnih plinov pred izpustom v ozračje, monitoringu emisij snovi v zrak kot tudi ravnanje z ostanki po čiščenju dimnih plinov. Delegacija in župan Mestne občine Celje Bojan Šrot so govorili o pridobivanju električne energije in plasiranju le-te v distribucijsko omrežje, okoljski ozaveščenosti in dobrih praksah ravnanja z odpadki v Sloveniji in na Hrvaškem. Župan g. Flego in gradonačelnik g. Miletič sta se tudi vpisala v knjigo gostov Mestne občine Celje.

Toplarna Celje predstavlja zaključno fazo obdelave odpadkov, ki so predhodno obdelani in pripravljeni v Regionalnem centru za ravnanje z odpadki Celje. V preteklosti so se gradile sežigalnice, ki so bile namenjene izključno odstranjevanju nepredelanih odpadkov različnih vrst. Danes v toplarnah govorimo o postopkih termične obdelave z namenom proizvodnje energije. Toplarna Celje je prva tovrstna naprava v Sloveniji. Zgrajena po strogih evropskih standardih, zanjo pa so pridobili 70 % evropskih sredstev. 

Fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje