Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je sprejel predstavnike verskih skupnosti

Celje, 26. januar 2017 – danes je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot sprejel predstavnike verskih skupnosti na Celjskem. Tradicionalnega ponovoletnega druženja, ki je potekalo v hotelu Celeia Celje, so se udeležili celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, predstavnik Opatijsko-mestne župnije Celje, župnijskega urada Sv. Cecilije, Sv. duh, župnik in kaplan župnijskega urada Sv. Jožef, upravitelj in župnik celjske župnije blaženega Antona Martina Slomška, predstavnika odbora Islamske skupnosti, predstavnik Baptistične krščanske cerkve, cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, Krščanske adventistične cerkve ter predstavnik Srbske pravoslavne cerkve in Krščanske cerkve Kalvarija.


»Zelo sem vesel, da smo se ponovno dobili, na tem tradicionalnem ponovoletnem srečanju, ki poteka že dve desetletji. Rad bi se vam zahvalil za vaše delo na področju duhovne oskrbe naših občank in občanov. Opravljate veliko in pomembno delo. Kljub temu, da živimi v zelo tehnoloških časih, je duhovna plat življenja še vedno izredno pomembna. Veseli me, da z mestom Celje pripadniki različnih religij dobro sodelujejo. To je še zlasti vaša zasluga, ki ste vodje različnih cerkva. Zelo je pomembno, da v mestu ne beležimo nikakršnih medverskih napetosti in nestrpnosti. Vse vaše delo na področju karitativnih dejavnosti je izjemnega pomena za vse posameznike, ki so deležni vaše pomoči. Na eni strani tolažbe in tople besede in tudi materialnih dobrin, ki jih prejme vsak pomoči potreben. Hvala tudi za vso vašo skrb za sakralno dediščino, ki je pomemben del dediščine našega mesta,« je vsem predstavnikom verskih skupnosti izrekel dobrodošlico župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Verske skupnosti   


Kaj je Mestna občina Celje naredila lani oziroma v minulih letih na področju verskih in sakralnih objektov:
Islamski grobovi
Na Mestnem pokopališču Celje je načrtovano območje za ureditev 115-ih grobov za pokojnike islamske skupnosti. Urejanje grobov poteka postopoma. V preteklih treh letih smo uredili 35 grobnih mest (lani 14). Trenutno jih je zasedenih 11. Pri najemu  grobnega mesta mora najemnik kupiti betonski robnik, ki stane 1.041,10 evra z DDV. Račun izda MOC na podlagi podpisane najemne pogodbe.


Obnova Kapucinskega samostana
Lani je MOC preko Javnega razpisa za sofinanciranje obnove stavb ter kulturne in sakralne dediščine v Mestni občini Celje poleg denarja za ulične fasade in strehe zagotovila tudi 50.000 evrov za obnovo ostale kulturne in sakralne dediščine. Razpis je bil omejen na območje mestnega jedra in njegovega vplivnega območja. Vsa omenjena sredstva, torej vseh 50.000 evrov, smo namenili za obnovo Kapucinskega samostana. Višina celotne investicije je sicer znašala 153.000  evrov. Obnovljena je bila notranjost: interier cerkve, električna in svetlobna napeljava, strojne instalacije, pohištvo, klopi, stavbno pohištvo. V letošnjem proračunu imamo znova rezerviranih 50.000 evrov. Vsebinsko bo ta del razpisa verjetno podoben lanskemu. 


Pravoslavna cerkev 
Na podlagi Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za mestno središče Gaberje II. del – faza 1 (Uradni list RS, št. 20/15) je pravoslavna cerkev umeščena na občinsko zemljišče parcel št. 1653, 1652/1, 1655/2 k.o. Spodnja Hudinja v skupni izmeri 7.744 m2. Navedene parcele so uvrščene v letni načrt prodaje nepremičnega premoženja za leto 2017. Po sprejemu prostorskega akta je bil izveden s predstavniki pravoslavne cerkve sestanek v zvezi z njihovo namero gradnje cerkve ter nakupom zemljišča. Pojasnili so, da so s projektom šele v začetni fazi in da nas bodo o nameravanem nakupu zemljišč obvestili, ko bodo resneje pristopili k projektu. Od sestanka se na Mestno občino Celje glede odkupa zemljišča niso obračali.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje