Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celjski župan sprejel svetovne prvakinje v hip hopu

Celje, 30. november 2016 – Celjski župan Bojan Šrot je danes sprejel mlade plesalke  plesne skupine Fierce iz Plesnega vala Celje, ki je oktobra letos na Svetovnem prvenstvu v hip hopu v avstrijskem Gradcu osvojila naslov svetovnih prvakov 2016 v kategoriji hip hop mladinskih malih skupin. Za dekleta je to izjemen uspeh in upravičeno so lahko ponosne, da so naslovu aktualnih državnih in evropskih prvakov dodale še ta najprestižnejši naslov. Županovega sprejema so se udeležili tudi trenerka in koreografinja Tjaša Leban, tehnični vodja Plesnega vala Celje Marjan Špiljar in seveda strokovna vodja Plesnega vala Celje Cvetka Špiljar, ki je poudarila, da je pot do vrhunskih uspehov poleg veselja do plesa tlakovana tudi z marljivim delom in trdo disciplino. 

V Plesnem valu Celje so z osvojitvijo naslova svetovni prvaki 2016 v kategoriji hip hop mladinskih malih skupin znova dokazali, da se lahko postavijo ob bok najboljšim na svetu. Župan Bojan Šrot jim je za ta uspeh iskreno  čestital in ob tem poudaril, da je Plesni val Celje šola z dolgoletno tradicijo in da se v Celju za prihodnost plesa ni potrebno bati. Da zagotavlja vrhunski pouk plesa za otroke, mladino in odrasle potrjuje med drugim tudi naziv Dobra plesna šola, ki ga podeljujeta Sekcija plesnih šol pri Gospodarski zbornici Slovenije in Združenje plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev pri Plesni zvezi Slovenije. Plesni val Celje je namreč že več let zapored nosilec tega naziva. Vključno z njim si je v Sloveniji ta naziv pridobilo samo osem plesnih šol.
      
Klubsko ekipo Fierce (ŠKD Klub Plesni val Celje) sestavljajo plesalke Lana Apotekar, Hana Firer, Kaja Roš, Nika Cehnar, Laura Pintar, Sara Jezernik in Azra Sinanović. Mlada dekleta trenirajo pod okriljem trenerke in koreografinje Tjaše Leban, ki je svojo plesno kariero začela v Plesnem valu Celje pred desetimi leti. Omenjeno tekmovanje v modernih/tekmovalnih plesih (IDO World Hip Hop, Electric boogie and Break dance championships 2016) je v Gradcu potekalo pod okriljem Mednarodne plesne zveze od 19. do 23. oktobra. Lani je bilo v italijanskem Rimiju, predlani pa v nemškem Bochumu. Slovensko reprezentanco je letos  predstavljalo več ekip iz različnih slovenskih krajev. V kategorijo mladinskih malih skupin se je uvrstilo kar 54 skupin, kar pomeni, da so imele plesalke skupine Fierce veliko konkurenco, vendar so kljub temu osvojile prvo mesto. Naj spomnimo, da je bila Cvetka Špiljar leta 2005 dobitnica bronastega grba Mestne občine Celje, dve leti pred tem pa je z 1128 maturantskimi plesnimi pari, ki so hkrati zaplesali na celjskih ulicah, mesto zapisala v Guinessovo knjigo rekordov.  

Fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje