Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina Celje – Varna in mladim prijazna 

Celje, 21. september 2016 – danes je v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2016 in akcije EDWARD (European Day Without A Road Death) na Gimnaziji Lava potekala novinarska konferenca »Mestna občina Celje – Varna in mladim prijazna«, ki jo je organiziralo gibanje »Še vedno vozim – vendar ne hodim« (ŠVVVNH). Govorniki vodja gibanja ŠVVVNH David Razboršek, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, predstavnik PU Celje mag. Elvis A. Herbaj, direktor Območne enote Celje Zavarovalnice Triglav d.d. Aleksander Troha, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo Mestne občine Celje Martin Grosek in direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla so poudarili pomen preventive za mlade v prometu ter dobre prakse sodelovanja MOC in zavarovalnic z nevladnimi organizacijami. Po novinarski konferenci je potekala delavnica za ozaveščanje o pomenu prometne varnosti.
 
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Celje (SPV MOC) že več let aktivno sodeluje z Gibanjem ŠVVVNH in sta lani podprla idejo projekta »Mestna občina Celje – varna in mladim prijazna« in letos z njo aktivno nadaljujeta. V času Evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. 9. 2016 so tako izvedli skupaj 19 delavnic na 11 celjskih srednjih šolah. Preventiva za mlade je ena najpomembnejših in najboljših aktivnosti za ozaveščanje o pomenu prometne varnosti. Osnova delavnic »Še vedno vozim – vendar ne hodim« je osebna izkušnja poškodovancev v prometnih nesrečah, ki skozi svojo zgodbo podajo sporočilo o pomenu varne vožnje in doslednem upoštevanju cestno prometnih predpisov. Tokrat so se aktivno priključili akciji EDWARD – Evropski dan brez žrtev v prometnih nesrečah, ki poteka prav v sredo, 21. 9. 2016 in tako prispevali k širši evropski zgodbi ter viziji o 0 žrtvah prometnih nesreč med mladimi.
 
O pomenu projekta in preventivnega delovanja na področju prometne varnosti je vodja gibanja ŠVVVNH David Razboršek povedal: »Projekt že od leta 2008 živi, tako da smo že več let na tej šoli. Velika zahvala gre vsem našim predavateljem in invalidom, zato ker te zgodbe delijo. Mi ne želimo doseči, da se mladi ne vozite npr. s skuterji ali avtomobili, ampak da se zavedate, da ko ste na motorju, ko ste v avtomobilu ali ko ste kakorkoli udeleženi v prometu, je to statistično najbolj rizična dejavnost s katero se boste v življenju srečali. Hkrati je to dejavnost, na katero lahko v veliki meri sami vplivate. Torej, osebni faktor je še vedno zelo pomemben. Sami lahko naredite na ta način tako, da se zavedate, da je še veliko pred vami in da se ne splača življenja zapravit ali oteževat tam kjer ni treba.« Gibanje zagotavlja inovativen in neformalen pristop mladim na temo prometne varnosti in pomena preventive. Njihova vizija se skozi leta ne spreminja, tj. da bi njihove osebne izkušnje prenesli celi generaciji mladih voznikov in bodočih voznikov med 15. in 22. letom starosti, s tem pa spreminjali njihov pogled na promet ter ustvarjali varno vožnjo kot pozitivno vrednoto. »Na občini se zelo dobro zavedamo pomena preventivnih akcij in smo prepričani, da jih nikoli ni preveč. Če že s tem preprečimo eno samo prometno nesrečo smo dosegli cilj in zato z veseljem podpiramo tovrstne akcije in dobro sodelujemo z različnimi nevladnimi organizacijami. Izjemno pomembno je naše sodelovanje s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki je na nek način desna roka občinske uprave, hkrati pa tudi tisti organ, ki v svoji sestavi združuje zelo različna znanja. Še z dodatnim ozaveščanjem vseh udeležencev v prometu bomo skupaj lahko dosegli bolj dosledno spoštovanje predpisov,« je o pomenu sodelovanja občine z nevladnimi organizacijami prisotne nagovoril župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Ogled fotogalerije 

 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje