Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina Celje podelila štiri sejemska priznanja  

Celje, 19. september – Mestna občina Celje že vrsto let na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti podeljuje tri priznanja za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost izdelkov ter posebno priznanje za razstavljene izdelke tradicionalne slovenske obrti.  Strokovna komisija je med razstavljenimi izdelki tudi letos izbrala štiri, ki so še posebej izstopala. Gre za specialne dekorativne panele iz steklobetona in naravnih materialov (Šket Roberto s,p., Teharje pri Celju, rastlinsko čistilno napravo za čiščenje gospodinjskih odpadnih vod (Liviplant, okoljske tehnologije in inženiring d.o.o. Celje, večnamenski stroj goseničar (Minis d.o.o., Celje) in lešnikov namaz LeGhee iz najboljših ekoloških sestavin (Zavod za zdravo življenje, Bela Krajina). Nagrajencem je sejemska priznanja v petek podelila podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk. 

Prejemniki sejemskih priznanj Mestne občine Celje 2016: 

1. Šket Roberto s.p., Vrhe 33, Teharje pri Celju za specialne dekorativne panele iz steklobetona in naravnih materialov. Dekorativni paneli iz specialnega steklobetona so narejeni iz naravnih materialov in so rezultat lastnega razvoja in inovativnosti celjskega podjetnika. Odporni so na sol, slano vodo, zmrzal in kemikalije, zato se uporabljajo v savnah, kopališčih, za skalnjake in fontane, za protipožarno zaščito na potniških ladjah in plezalne stene. Prav tako se uporabljajo za razne napušče, simse in grške stebre. Dekorativni paneli iz specialnega steklobetona se od klasičnega steklobetona razlikuje po teži, saj so 3 x lažji in obstojni na temperaturi nad 1000 stopinj Celzija.Specialni steklobeton je narejen iz expandiranega stekla, specialnega cementa, AR steklenih vlaken in raznih dodatkov za prožnost. V ponudbi je več kot 40 različnih vzorcev  dekorativnih panelov. 
 
2. Liviplant, okoljske tehnologije in inženiring, d.o.o., Pečovnik 24, Celje za rastlinsko čistilno napravo za čiščenje gospodinjskih odpadnih vod. Rastlinska čistilna naprava služi za čiščenje gospodinjskih odpadnih vod in je plod lastnega razvoja. Gre za eno prvih tovrstnih čistilnih naprav tako v Sloveniji, kot v tujini, ki jo je mogoče narediti modularno, kar omogoča hitrejšo in kvalitetnejšo namestitev. Odlikuje jo visoka učinkovitost čiščenja in preprosto vzdrževanje. Deluje brez električne energije, saj se voda v njej pretaka gravitacijsko, brez dodajanja različnih preparatov in brez strojnih elementov, ki bi jih bilo potrebno tekom delovanja menjati. Onesnažena voda iz hiše priteče v večprekatni usedalnik in naprej do čistilne naprave. Čisti se  s pomočjo mikroorganizmov, ki se sami naselijo na razpoložljivo površino nasutja, skozi katerega se pretaka voda. Prečiščena voda se na koncu izpušča v okolje. Samo vzdrževanje čistilne naprave je stroškovno zanemarljivo. 
 
3. MINIS d.o.o., Teharska 4, Celje za večnamenski stroj »goseničar«. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo in montažo panelnih, kovinskih, inox in kovanih ograj, vrat in pogonov za vrata, zapornic, nadstreškov in stopnišč. Na letošnjem sejmu se predstavljalo s strojem goseničarjem, ki je plod lastnega razvoja in ga odlikuje multifunkcionalnost, saj je v enem stroju združeno več delovnih operacij, kot so vrtanje, vijačenje in zabijanje. Stroj je pripravljen za delo na neravnem terenu in blatu, možno pa je tudi upravljanje na daljavo. V prvi vrsti namenjen za vijačenje temeljnih vijakov,  ki so novost v Sloveniji. Temeljni vijaki se uporabljajo, odvisno od premera in dolžine vijaka, za postavljanje ograj, otroških igral, raznih drogov, bivalnih enot, nosilcev zastav, oglasnih tabel ipd. Pri temeljnem vijaku ni potrebno betoniranje in je vedno možna demontaža in prestavitev na drugo lokacijo. 
 
4. ZAVOD ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE, Jugorje pri Metliki 8, 8331 Suhor, Bela Krajina za izdelavo lešnikovega namaza LeGhee iz najboljših ekoloških sestavin. Ekipa Zavoda za zdravo življenje pri ustvarjanju svojih revolucionarnih izdelkov sledi trem temeljnim pravilom: okusno, zdravo in uporabno. LeGhee je lešnikov namaz, narejen iz najboljših ekoloških sestavin: lešnikov, Zlatiega Gheeja, mešanega meda, kakava in cimeta. Zgodba ali bolje rečeno LeGheeNDA o nastanku lešnikovega namaza je dolga šest mesecev in jo je pisalo preko 100 pokuševalcev. V iskanju popolnega lešnikovega namaza so testirali različne okuse, razmerja, strukture in količine. V namazu ni nobenih umetnih dodatkov, zato ga brez slabe vesti lahko ponudimo tudi otrokom, ki se srečujejo z alergijami. 

Ogled fotogalerije 
 
 
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje