Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mednarodni poslovni forum Celje

Celje, 16. september 2016 – včeraj je v okviru 49. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Hotelu Evropa v Celju potekal 1. mednarodni poslovni forum Celje (Celje International Business Forum). Srečanje so pripravili Mestna občina Celje, Regionalna gospodarska zbornica Celje, Razvoja agencija Savinjske regije, celjska obrtno-podjetniška zbornica ter družbi Kovintrade in Celjski sejem. Foruma so se udeležili predstavniki pobratenih mest Celja iz mest Šabac, Doboj, Sisak, Sombor in Slavonski Brod, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, pooblaščenec župana Miloš Rovšnik, vodja organizacijskega odbora foruma Primož Kristan, celjski podjetnik in mestni svetnik Peter Pišek in mnogo drugih predstavnikov iz celjskega gospodarstva in zainteresirane javnosti.
 
Do ideje za organiziranje poslovnega foruma je prišlo, ko si je Odbor za gospodarstvo in turizem Mestnega sveta Mestne občine Celje v začetku mandata jeseni 2014 začel prizadevati za večje aktivnosti pri izvajanju Strategije razvoja gospodarstva na področju občine. Na pobudo Razvojne agencije Savinjske regije je bila s strani župana Bojana Šrota imenovana tudi Komisija za spremljanje izvajanja Strategije razvoja gospodarstva na področju MOC. Do ideje o projektu Internacionalizacija je prišlo zaradi pobude večih aktivnosti na področju večje prepoznavnosti ponudbe celjskega gospodarstva in turizma tako v Sloveniji kot tudi širše v Evropi. Glavni cilj mednarodnega poslovnega foruma je krepitev poslovnega sodelovanja subjektov med regijami Alpe-Adria, jugovzhodna Evropa in Turčija. Omenjene regije imajo skupaj več kot 120 milijonov prebivalcev kar predstavlja pomembno tržišče v mednarodnem merilu.
 
Na večernem srečanju je uvodoma goste in udeležence foruma pozdravil župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je povedal, da je tovrstni forum odlična priložnost, da gospodarstva posameznih regij predstavijo svoje značilnosti in pričakovanja o možnostih skupnih nastopov pri večjih mednarodnih projektih in pri omogočanju pretoka znanj in idej zunaj naših meja. »Zelo me veseli, da bomo skupaj z našimi partnerskimi in pobratenimi mesti še okrepili gospodarske vezi in vsekakor upam, da bo forum postal tradicionalen ter da se boste gospodarski deležniki vsako leto srečevali na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti ter tako obiskali tudi naše mesto,« je uvodni pozdrav končal župan Šrot. Z aktivnostmi želimo bolj izrazito pozicionirati tako celjsko kot regijsko gospodarstvo na gospodarskem in turističnem zemljevidu Evrope sta si bila enotna vodja organizacijskega odbora foruma na Razvojni agenciji Savinjske regije Primož Kristan in pooblaščenec župana Mestne občine Celje za gospodarstvo Miloš Rovšnik. »Na nek način govorimo danes o rojstvu novega otroka celjskega gospodarstva, tj. Gospodarski forum, in si želim, da bi tudi v naslednji letih prihajali in bili priča rasti tega otroka v večji Mednarodni gospodarski forum, ki bo ponesel ime Celja širše po Evropi in v prihodnjih letih tudi po svetu«, je zaključil Rovšnik. 
 
Večerno poslovno srečanje je ponudilo predstavitev dveh uspešnih poslovnih zgodb v regiji. S primeri dobrih praks se je predstavilo uspešno celjsko podjetje Hermi d.o.o., ki se internacionalizira na že omenjenih trgih in je tudi letošnji nagrajenec Gopodarske zbornice Slovenije. Aktivnosti in iztočnice družbe je podal direktor Miran Rauter, ki se zaveda kako pomembno je danes sodelovanje s tujimi trgi, saj, kot pravi, je Slovenija premajhna in ponavadi traja približno dve leti, da se vzpostavi sodelovanje s tujino. G. Rauter je še dodal: »Brez napak v poslu ne gre, tako kot tudi v športu. Če želiš uspeti, moraš premostiti napake. Tudi v smučanju je Jure Košir parkrat padel, da je lahko osvojil olimpijsko medaljo.« Drugo zgodbo je predstavila Sara Stepanjan, direktorica družbe Toper, ki je junija letos odprla novo trgovino v starem mestnem jedru Celja. Povedala je, da je družba – katere začetki segajo v leto 1945, ko je bila v Celju ustanovljena Tovarna PERila – prehodila dolgo pot, vseskozi pa je ostala zavezana kakovosti, sodelovanju s športnimi klubi, širitvi poslovanja na tuje trge in nenehnemu razvoju novih materialov ter inovativnim razvojnim praksam.

Ogled fotogalerije 

 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje