Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Okrogla miza Oživljanje podjetništva v mestnih jedrih

Celje, 13. september 2016 – danes je v okviru Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju potekala okrogla miza Oživljanje podjetništva v mestnih jedrih, kjer so primere dobrih praks predstavili Mestna občina Celje, Mestna občina Koper oz. Zavod Koper Otok, Mestna občina Kranj in Mestna občina Novo mesto.
 
Kot odgovor na trend izumiranja mestnih središč, se je razvil pristop management mestnih središč (TCM, Town Centre Management), kot partnerski model sodelovanja, v katerem povezano delujejo vsi vključeni deležniki iz javnega in zasebnega sektorja – občine, podjetniki in drugi ponudniki iz mestnih jeder, lokalna skupnost in turizem. Na podlagi primerov dobrih praks so na srečanju poudarili pomen uvajanja različnih modelov managementa mestnih središč in iskanja novih podjetniških  priložnosti za njihovo oživljanje.  
 
Uvodoma je prisotne pozdravila generalna direktorica Direktorata za podjetništvo, konkurenčnost in tehnologijo (MGRT) dr. Sabina Koleša, Javna agencija SPIRIT SLOVENIJA je predstavila svoj program spodbujanja inovativnih ukrepov za oživljanje mestnih jeder in načrtovane aktivnosti v prihodnje, predstavitev “managementa mestnih središč” in njegovih ciljev pa sta pripravili mag. Vida Kožar in ga. Polona Mežan iz Podjetniško trgovske zbornice (PTZ) GZS. Tadeja Falnoga iz Zavoda Celeia Celje je povedala da je primarni cilj Mestnega marketinga Mestne občine Celje ta, da staro mestno jedro Celja postane živahen in udoben, raznolik, kreativen in samozavesten ter v kakovost usmerjen življenjski prostor. “Težave v mestnih jedrih so v vseh mestih zelo podobne. Izhodišča so skromna ponudba in pa nižja kakovost bivanja v mestu, zato smo tudi sprejeli dva glavna strateška cilja, in sicer povečati pestrost ponudbe v mestnem jedru in dvigniti kakovost bivanja. Od teh strateških ciljev smo prešli na konkretne cilje v posameznih sektorjih. To so sektorji maloprodaje, turizma, kulture in razvoja. Iz vseh teh ciljev, ki smo si jih zadali, denimo da postanemo nakupovalno središče in pa kulinarični biser v regiji, smo prišli do konkretnih projektov, ki zasledujejo vse te cilje. Projekti, ki so dolgoročni se navezujejo tako na trgovce, turizem, na področje urbanizma in ostala pomembna področja za razvoj mestnega jedra,” je zaključila Falnoga. Promocijske akcije s trgovci, sofinanciranje najemnin prostorov s strani občin, organizacija kulturnih, izobraževalnih, razvedrilnih dogodkov, možnost brezplačnega parkiranja v bližini mestnih jeder, stalna obnova infrastrukture, razpisi za sofinanciranje obnove stavb, podaljšan delovni čas so le nekateri ukrepi, ki močno pripomorejo ne le k oživljanju podjetništva v mestnih jedrih, temveč v središča mest vračajo živahen utrip, so si bili enotni predstavitelji dobrih praks in udeleženci diskusije.

Ogled fotogalerije  

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje