Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Otvoritev 49. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju

Celje, 13. september 2016 – Današnje otvoritve 49. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju so se poleg številnih domačih in tujih gospodarstvenikov udeležili tudi govorniki predsednik slovenske vlade dr. Miro Cerar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, izvršni direktor družbe Celjski sejem mag. Robert Otorepec in celjski župan g. Bojan Šrot.
 
»Sejem ima izjemno bogato tradicijo in je v vseh teh letih doživljal dobre in tudi manj dobre čase. Nekako se zdi, da je delil usodo gospodarstva tega dela Evrope. Letošnji sejem bo zagotovo potekal v dobrem in pozitivnem vzdušju. Slovensko gospodarstvo beleži vzpodbudno rast. Zmanjšuje se brezposelnost, dobro gre tudi savinjskemu in zlasti celjskemu gospodarstvu«, je na otvoritvi dejal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in pri tem poudaril, da je optimizem poleg vsega ostalega pomembno gonilo gospodarskega razvoja. »Zavedamo se, da nas skupaj z državo čaka še veliko dela pri izboljšanju poslovnega okolja in sicer na področju zakonodaje ter pri poenostavitvi različnih postopkov kot so izgradnja prometne in ostale komunalne infrastrukture. A z nekaj volje, z relativno majhnimi sredstvi, ob odličnem gospodarskem ministru, ki zna prisluhniti potrebam gospodarstva, sem prepričan, da nam v relativno kratkem času lahko uspe narediti velike korake«, je med drugim povedal župan Bojan Šrot.  
 
Da je sejem tako uspešen in da vsako leto prinaša novosti, gre zahvala izjemnemu trudu organizatorjev, ki so vedno znali preudarno izbirati najbolj aktualne in zanimive teme. Tako je tudi letos, saj so na voljo različne izobraževalne vsebine. Ena od teh je aktualna razprava o priložnostih in pasteh pametnih mest in skupnosti, ki jo Mestna občina Celje, Skupnost občin Slovenije in Celjski sejem pripravljata na jutrišnjem Tradicionalnem srečanju občin. Danes je bilo srečanje in okrogla miza »Oživljanje podjetništva v mestnih jedrih«, v četrtek in petek bo potekal 1. mednarodni poslovni forum Celje (Celje International Business Forum), katerega glavna tema je krepitev gospodarskega sodelovanja med regijami Alpe – Adria, jugovzhodna Evropa in Turčija. Forum pripravlja Mestna občina Celje skupaj z Regionalno gospodarsko zbornico Celje, Razvojnao agencijo Savinjske regije, Območno obrtno-podjetniško zbornico Celje, podjetjem Kovintrade in družbo Celjski sejem. Namen foruma je krepitev poslovnega sodelovanja med gospodarstvi, ki so že vključena v EU in tistimi, ki se šele približujejo skupnemu evropskemu tržišču. kdkd

Ogled fotogalerije (foto: Gregor Katič) 
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje