Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje ponosno na svoje čebelarje 

Celje, 12. september 2016 – V Narodnem domu v Celju je bila v soboto slovesna akademija ob 140.letnici čebelarskega društva Henrik Peternel Celje. V Celju smo ponosni, da se lahko pohvalimo z najstarejšim, še delujočim čebelarskim društvom v Sloveniji. Visok jubilej dokazuje, da so v vseh teh letih znali razvijati to pomembno gospodarsko dejavnost, da so bili kos številnim izzivom in da so seveda to delo vedno opravljali z ljubeznijo in veliko mero skrbnosti.
 
Celjska podžupanja mag. Darja Turk je v svojem govoru na slovesni akademiji poudarila, da  Mestna občina Celje z veseljem podpira uspešne projekte, ki so jih celjske čebelarke in čebelarji pod okriljem Čebelarske zveze Slovenije začeli uresničevati v zadnjih letih. Medeni zajtrk v vrtcih in šolah se je odlično prijel in prav bi bilo, da bi kmalu zaživel tudi projekt Evropski medeni zajtrk. Mestna občina Celje se je že pred časom pridružila tudi projektu Čebelam prijazna občina in pred OŠ Lava posadila sadiko lipe, saj se zaveda velikega pomena avtohtonih medovitih dreves. 
 
»Ob tej priložnosti želim posebej poudariti, da močno podpiramo vaša prizadevanja, da bi čebelarstvo približali najmlajšim. To je po našem mnenju zelo pomembno. Vemo, da z velikim veseljem obiskujete šole in vrtce, podarjate med in otroke seznanjate, kakšen pomen imajo čebele za pridelavo hrane in ohranjanje narave. Oni so namreč tisti, ki bodo nekoč nadaljevali vaše delo in ohranjali bogato tradicijo slovenskega čebelarstva«, je dejala podžupanja.
 
Čebelarska zveza Slovenije si že dalj časa prizadeva, da bi se čim več čebelarjev vključilo v shemo višje kakovosti. »V Mestni občini Celje smo prepričani, da je to prava pot. Pravico do uporabe imena Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo lahko imajo samo tisti, ki pridelujejo kakovosten in varen med. Samo na takšen način boste čebelarji ostali konkurenčni in seveda samo na takšen način boste ohranili zaupanje kupcev in utrdili ugled slovenskega medu na domačem in tujem trgu«, je med drugim poudarila podžupanja mag. Darja Turk. V spomin na praznovanje je Mestna občina Celje predstavnikom čebelarskega društva Henrik Peternel Celje podarilo sliko.
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje