Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Plesalke iz Ščjolkova prihajajo v Celje

Celje, 9. september 2016 - Danes bo v Celje pripotovala skupina plesalk iz ruskega mesta Ščjolkovo, s katerim Mestna občina Celje od letos tesneje sodeluje. Dekleta, stara od 14 do 15 let, bodo sodelovala na Folklornem festivalu Od Celja do Žalca, med prostim časom pa si bodo v spremstvu vodje delegacije Nataliie Ivanove ogledale Stari grad Celje, Ljubljano in Postojnsko jamo.
 
Njihov nastop si bo med drugim mogoče ogledati na jutrišnjem gala koncertu folklore, ki bo ob  20. uri v Celjskem domu. Mestna občina Celje podpira Medobčinsko kulturno društvo Od Celja do Žalca pri organizaciji Mednarodnega folklornega festivala, ki je že enajsti zapovrstjo. Gre za pomemben in celovit projekt o kulturni dediščini, ki ne bogati samo kulturne ponudbe knežjega mesta, temveč celotne Savinjsko – Šaleške regije. 
 
Svetovalka za kulturo na  Mestni občine Celje Tanja Oprešnik, ki je 2. septembra v Muzeju novejše zgodovine Celje otvorila 11. Mednarodni folklorni festival Od Celja do Žalca, je posebej poudarila, da je folklorna dejavnost nacionalna kulturna dediščina, na katero smo lahko zelo ponosni. »Izjemno pomembno je, da jo v čim bolj pristni obliki prenašamo na mlade, zato je prav, da Medobčinsko kulturno društvo od Celja do Žalca vsako leto med drugim organizira tudi brezplačne koncerte za dijake in osnovnošolce in jim na tak način poskuša približati slovensko in tujo ljudsko duhovno kulturo«, je dejala Oprešnikova. Projekt Od Celja do Žalca je pomemben za vse generacije, saj prikazuje svet kot prostor sobivanja različnih narodov in ima velik vpliv na sprejemanje in spoštovanje drugačnosti. 
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje