Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Slavnostna akademija ob 70-letnici rokometa v Celju in delovanja RK Celje Pivovarna Laško

Celje, 3. september 2016 – V Narodnem domu je bila sinoči slavnostna akademija ob 70-letnici rokometa v Celju in delovanja RK Celje Pivovarna Laško, ki so se je udeležili tudi predsednik RK Celje Pivovarna Laško Bojan Cizej, direktor RK Celje Gregor Planteu, moštvo kluba in številni drugi posamezniki, ki so pisali uspešno zgodovino rokometnega kluba in rokometa v Celju.


Rokometni klub Celje Pivovarna Laško se ne uvršča samo med najuspešnejše celjske, ampak tudi med najuspešnejše slovenske športne klube. Celjani smo upravičeni ponosni na zlate fante različnih generacij, ki so od leta 1946 pa do danes pisali zgodovino kluba, z neomajno voljo, borbenostjo in predanostjo  segali po najvišjih lovorikah in nas navduševali s svojo odlično igro. 

aka1

»Ponosni smo na njihove uspehe in tudi na to, da so s športnim duhom, povezanostjo in vztrajnostjo zmogli premagati vse ovire in se tudi po porazih znali vrniti kot zmagovalci. To zmorejo samo najboljši,« je v svojem govoru poudarila celjska podžupanja mag. Darja Turk.   

aka2

Izpostavila je, da je Rokometni klub Celje Pivovarna Laško  močno zaznamoval šport v Mestni občini Celje in da ni  nobenega dvoma, da nihče od nas nikoli ne bo pozabil fantastičnega leta 2004, ko so Celjani postali evropski klubski prvaki in so na noge dvignili vso Slovenijo. »To je bil sanjski uspeh, ki ga takrat nihče ni pričakoval. Ljudje so rajali po vsej državi, vrhunec pa je bil na prireditvi pred novo dvorano Zlatorog, na kateri se je zbralo več kot dvajset tisoč navijačev. Slavje, ki je trajalo več dni, je bilo resnično nepozabno«, je še povedala podžupanja Turkova.

Praznovanja okroglih obletnic so  vedno odlična priložnost, da zavrtimo čas nazaj in obudimo spomin na že zdavnaj pozabljene dogodke. V sedemdesetih letih so se zvrstili številni prelomni trenutki, ki so zaznamovali razvoj rokometa v Celju in delovanja rokometnega kluba. Prav tako so se zvrstili številni odlični igralci, ki so svoje življenje, svoje srce, posvetili  rokometu. Vsak od njih je na svoj način pustil neizbrisen pečat in vsem posebej bi se morali zahvaliti, da se je RK Celje Pivovarna Laško postavil na veliki zemljevid Evrope.

Vsi ti igralci imajo zasluge, da je klub preživel tudi težke čase. Premostil je težave, zdržal vse pritiske, preživel finančne krize in dostojanstveno prenesel poraze, ki so sestavni del vsakega športa. Pred nekaj leti se je klub odločil, da doma vzgojenim igralcem ponudi več priložnosti. Strategija, da se usmeri v vzgojo in iskanje mladih, domačih  igralcev, se je očitno izkazala za pravilno. Celjska podžupanja mag. Darja Turk se je sinoči na slavnostni akademiji še posebej zahvalila dolgoletnima predsednikoma kluba Miletu Zupančiču in Tonetu Turnšku ter vsem, ki so v vseh teh letih s svojimi sredstvi omogočali, da je klub uspešno deloval in se razvijal.

aka3

Predsednik RK Celje Pivovarna Laško Bojan Cizej prihaja iz organizacije, v kateri ima krovna družba več kot 150 letno tradicijo, Pivovarna v Laškem pa celo več kot 190 letno tradicijo. »Zato se zelo zavedam, kaj pomeni predsedovati klubu s tako častitljivo zgodovino. Imamo na čem graditi, imamo vzornike, imamo okolje, ki nas je v vsem tem času spremljalo, v dobrem in manj dobrem. Vsi, ki so ustanovili ta klub pred davnimi sedemdesetimi leti, so verjeli v to, kar so počeli, tako, kot so verjeli njihovi nasledniki in kot verjamemo vsi, ki smo danes tukaj. Vsem nam je skupna ljubezen in predanost do kluba. Ravno zaradi tega smo klub pripeljali do enega najuspešnejših in enega najurejenejših športnih kolektivov v državi«, je dejal Bojan Cizej, ki je prepričan, da se bo rokomet v Celju igral še dolga leta.

aka4

»Želim izkazati spoštovanje in izrekam zahvalo vsem, ki ste v teh letih pomagali klubu, vsem navijačem, stroki, ki je pomagala graditi v svetu zelo priznano celjsko rokometno šolo, sponzorjem, tukaj moram posebej izpostaviti Pivovarno Laško, ki ste nas prepoznali kot dobrega partnerja, s katerim lahko kreiramo skupne zgodbe in seveda mestni občini Celje za vso podporo, ki jo prejemamo«, je še poudaril Bojan Cizej.

Slavnostna akademija je bila druga v nizu dogodkov, s katerimi v Celju obeležujemo rokometni jubilej. Pred Narodnim domom je od četrtka dalje na ogled začasna fotografska razstava, ki prikazuje zgodovino kluba in nekatere pomembne mejnike. Avtorja razstave, ki bo na ogled do konca septembra, sta direktor Zgodovinskega arhiva dr. Borut Batagelj in Urška Ženko iz Muzeja novejše zgodovine Celje. Danes ste vsi vabljeni na zaključno prireditev, ki bo v Zlatorogu in njegovi okolici. Najmlajši se bodo lahko zabavali v animacijskem parku, ljubitelji rokometa pa si bodo ob 20. uri ogledali tekmo SEHA – Gazprom lige med RK Celje Pivovarna Laško in Veszpremom. Za glasbo bo poskrbljeno že popoldan. Ob 17. uri bodo nastopili člani skupine Mambo Kings, po rokometnem spektaklu oziroma po 22.uri  pa se obeta velika rokenrol zabava s skupinama San Di Ego in Šank Rock.
 
 
 
 
 
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje