Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Otvoritev razstave ob 70-letnici rokometa v Celju in delovanja Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško

Celje, 1. september 2016 – danes se je na Trgu celjskih knezov ob 11.30 uri odprla začasna fotografska razstava ob 70-letnici rokometa v Celju in delovanja Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Otvoritve so se poleg podžupanje Mestne občine Celje mag. Darja Turk udeležili tudi predsednik RK Celje Pivovarne Laško g. Bojan Cizej in direktor kluba g. Gregor Planteu ter direktor Muzeja novejše zgodovine Celje dr. Tone Kregar, direktor Zgodovinskega arhiva Celje dr. Borut Batagelj in ustvarjalci razstave.
 
Fotografija pove več kot tisoč besed. Začasna razstava 70 let rokometa v Celju, ki skozi fotografije prikazuje razvoj rokometa v Celju in delovanja RK Celje Pivovarna Laško je od 1. septembra pred stavbo Mestne občine Celje na ogled vsem mimoidočim. Praznovanje 70-letnice je priložnost, da obiskovalci skozi fotografije obudijo spomine na prelomne trenutke in velike uspehe naših rokometašev, ki so močno zaznamovali razvoj športa v knežjem mestu. Podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk je na otvoritvi povedala: »Ko sem si pred otvoritvijo ogledovala fotografije na panojih, nisem mogla verjeti, da je minilo že dvanajst let, odkar so Celjani postali evropski klubski prvaki. Še vedno se živo spominjam evforije, ki je ob fantastičnem uspehu zajela domala vso Slovenijo in seveda še posebej Celje. Od takrat dalje noben drug športni dogodek ni v mesto ali pred dvorano Zlatorog privabil tako veliko množico navdušenih navijačev. To so bili neponovljivi dnevi in vesela sem, da so fotografi v svoje objektive ujeli zanimive prizore, ki si jih bodo lahko ogledovale tudi generacije za nami.«
 
Razstava o rokometu, naslovljena z navijaškim geslom »Cele, Cele«, je nastala na pobudo Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, ki se je v začetku leta obrnil na Muzej novejše zgodovine Celje (MNZC) in jim zaupal pripravo razstave ob njihovem jubileju. Kot je povedal direktor Zgodovinskega arhiva Celje (ZAC) dr. Borut Batagelj, se razstava spušča v igro z rokometno preteklostjo Celja, ki ni sestavljena le iz zmag, porazov, igralcev in klubske podpore. Temelji na slikovnih reprodukcijah arhivskega gradiva, je živa zgodba sedmih desetletij, ki se vsak dan dopolnjuje in poganja miselni svet od tekme do tekme, od sezone do sezone, z igrišč v zgodovino. »Razstava je zato le eden od pogledov na zgodovino kluba, ki prikazuje nekatere pomembne mejnike in je del mnogo širše zgodbe o privrženosti, izjemnemu delu z mladimi generacijami, entuziazmu posameznikov in strokovnem delu, ki je iz ljubiteljskih korenin prešlo v profesionalnost in klub leta 2004 poneslo v sam vrh Evrope,” je misli strnil dr. Batagelj. Širok generacijski pečat, pripadnost klubu in številni uspehi so le nekateri dejavniki, ki so celjski rokomet uvrstili na evropski rokometni zemljevid. Direktor RK Celje Pivovarna Laško g. Gregor Planteu je pozdravil vse udeležence dogodka in povedal, da se veseli vseh prihajajočih dogodkov v sklopu tega jubileja. 
 
Razstavo organizira RK Celje Pivovarna Laško v sodelovanju z Mestno občino Celje, Muzejem novejše zgodovine Celje in Zgodovinskim arhivom Celje. Avtorja razstave sta dr. Borut Batagelj (ZAC) in Urška Ženko (MNZC), oblikovne rešitve pa so delo ekipe Filter, urbane rešitve. Gradivo za razstavo je posredovalo več kot 15 posameznikov in institucij. Zunanja panojska razstava bo na ogled do konca meseca septembra. 

Ogled fotogalerije 
 
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje