Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje diha za olimpijce

Celje, 26. avgust 2016 – Mestna občina Celje je v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje včeraj pripravila slovesni sprejem za celjske olimpijce, ki so nastopali na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v Braziliji. Sprejema na Krekovem trgu v Celju se je udeležilo osem olimpijcev. Iz Judo kluba »Z« Dežele Sankaku so prišli dobitnica zlate olimpijske medalje v kategoriji do 63 kilogramov Tina Trstenjak, Adrian Gomboc in Mihael Žgank. Iz Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško Urban Lesjak, Vid Poteko, Miha Zarabec in Blaž Janc. Atletsko društvo Kladivar je zastopala Martina Ratej. Športnike in njihove trenerje ter predstavnike klubov je sprejel župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.
 
Ob izjemnih nastopih in dosežkih naših olimpijcev na poletnih olimpijskih igrah v Riu, so tudi celjski športniki s svojimi predstavami in dvema osvojenima kolajnama pustili močan pečat v športu, tako na domači kot tudi na svetovni športni sceni. Nekaj po 19. uri so na oder ob spremstvu župana Bojana Šrota najprej stopili predstavniki AD Kladivar Martina Ratej, predsednik upravnega odbora AD Kladivar g. Stane Rozman in trener odsotnega Roberta Rennerja g. Milan Krajnc. Športni »špalir« se je nadaljeval z rokometaši Urbanom Lesjakom, Vid Potekom, Miho Zarabcem in Blažem Jancem. Spremljal jih je direktor RK Celja Pivovarna Laško g. Gregor Planteu. Dobra volja med povabljenimi in obiskovalci je rasla, kar so rokometaši izkoristili in skupaj z ansamblom Vitezi celjski zapeli Slakovo V dolini tihi. Na koncu so oder zatresli judoisti pod vodstvom g. Marjana Fabjana, ki je že pred dogodkom dejal: »Celje je pa le Celje. Veseli nas, da ste organizirali ta sprejem, saj smo v Celju doma in se tukaj najbolje počutimo.« Na vprašanje voditelja prireditve Deana Šusterja, ki je Tino Trstenjak vprašal, kaj ji je mama ob vrnitvi domov skuhala za kosilo, je dobitnica zlate medalje povedala: »Ker sem prišla domov v nedeljo, je mama skuhala klasično nedeljsko kosilo, z juho, govedino in tudi sladica je bila odlična.« 
 
Mestna občina Celje je vsakemu klubu izročila bon v vrednosti 2.000 EUR. Tina Trstenjak je prav tako prejela bon za 2.000 EUR, manjkajoča Ana Velenšek pa bon v vrednosti 1.500 EUR. Župan Bojan Šrot je ob izročitvi povedal: »Vsem iskreno čestitam in se zahvaljujem za lepe trenutke, ki smo jih doživeli, ko smo vas spremljali na televizijskem ekranu. Ponosni smo na vas in radi vas imamo.« Župan je še povedal, da je potrebno izjemno veliko trdega dela in odrekanja, da se kot športnik sploh uvrstiš na olimpijske igre. Prepričan je, da je pred celjskimi olimpijci ne glede na to, ali so domov prinesli medaljo ali ne, svetleča in uspešna prihodnost in da so odlični uspehi celjskih športnikov velika promocija za knežje mesto, ki ravno letos praznuje 125 letnico delovanja organiziranega športa.

Ogled fotogalerije (foto: Gregor Katič) 
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje