Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mesec športa 2016
69 ekip urbanih gladiatorjev zavzelo Celje

Celje, 16. maj 2016 – Minuli vikend je v Celju v sklopu Meseca športa potekala prireditev Urbani gladiator – ekipni izziv celjskih grofov. Leta 2014 so jo prav v Celju organizirali prvič, zdaj jih Športno društvo Slovenc izvaja po vsej Sloveniji. 

Urbani gladiator je spektakel za športne in adrenalinske navdušence, ki iščejo več kot le običajne športne zvrsti. Svoje sposobnosti, spretnosti in veščine je v nedeljo preizkušalo 69 ekip. Novodobnih gladiatorskih bojevnikov slabo vreme ni ustavilo.
Uvod v nedeljsko gladiatorsko druženje je bil sobotni Otroški mali urbani gladiatorček, ki se ga je kljub jutranjemu nalivu in razmočenemu terenu udeležilo okoli 100 malih junakov. Navdušeno so premagovali ovire na poligonu v parku ob Mestni plaži. Posebej veseli so bili spominske medalje in diplome.

Poleg tekmovalno rekreativnih prireditev je cel teden potekala organizirana vadba po predvidenem urniku. Posebej je treba omeniti odlično predavanje dr. Urške Bukovnik, ki je govorila o doziranju vadbe, prehrani, vplivih na vadeče ter kontrolo vnosa tekočin. Veliko vprašanj je bilo o dodatkih k prehrani. V sredo, 18. maja, ob 19.45 bo na Fakulteti za logistiko drugo izmed štirih predavanj. Dr. Katja Tomažin bo predstavila vadbo ravnotežja, ki ni pomembna samo za razvoj koordiniranega delovanja mišic in večje stabilizacije sklepov, temveč tudi ugodno vpliva na izboljšanje in ohranjanje delovanja senzornih mehanizmov živčnega sistema. Vabljeni vsi, ki želijo izboljšati poznavanje in kontrolo gibanja.
Navdušence plesa smo zaradi velikega zanimanja prestavili v veliko dvorano celjskega doma, kjer bodo potekale vaje po ustaljenem urniku. Vadeči pri borilnih veščinah, aerobni vadbi, teku, nordijski hoji, plavanju, potapljanju, pohodništvu, športni rekreaciji za začetnike in gimnastiki osvajajo dodatna znanja in ob druženju uživajo v športnih aktivnostih.
Za starejše je ob ponedeljkih poskrbljeno s programom, ki je namenjen prav generaciji v zrelih letih, za tiste bolj pri močeh pa je na voljo še vadba Nirvana ob petkih. Oba programa sta v dopoldanskem času od 10. do 11. ure.
Danes se začne vadba odbojke, ki je na programu 3-krat tedensko, vse do 3. 6. 2016. Supanje je na programu v zadnjem tednu Meseca športa. Končni urnik za konjeništvo, kjer je zanimanje izjemno veliko, je še v izdelavi, vsi prijavljeni bodo obveščeni po e-pošti.

V sodelovanju z Mopa, d. o. o. in City Centrom Celje bomo organizirali mali nogomet na ogrado – bando. Igra se na prostoru  7 x 12 metrov, 3 na 3, brez vratarja. Vadba bo potekala od 30. maja do 3. junija, od 10. do 14. ure, in popoldan za učence osnovnih šol, za ostale ljubitelje nogometa od 17. do 21. ure. Več na spletni strani www.szc.si

otroski mali ug1
Otroški mali urbani gladiatorček


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje